x
Thesportsnewz
Uncategorized

Federer is nu echt topsporter in ruste: ‘Alleen maar blijdschap’

Federer is nu echt topsporter in ruste: ‘Alleen maar blijdschap’
  • PublishedSeptember 24, 2022

ReutersNOS Sport•vandaag, 08:28Franklin StokerNOS-redacteur op de Laver CupFranklin StokerNOS-redacteur op de Laver CupEen golf van emoties ging door de uitverkochte O2 Arena bij het afscheid van Roger Federer. De Zwitser kon tijdens de ceremonie in de immense concerttempel zijn tranen niet bedwingen, net als zijn grote rivaal Rafael Nadal.Beiden zaten snikkend op een bankje te luisteren naar een ode van zangeres Ellie Goulding. Daarna werd Federer door de spelers op de schouders genomen en maakte hij met de hand op het hart één ereronde om zijn fans te bedanken. Zijn loopbaan zit erop.KleedkamerHet is ook niet zo vreemd dat uitgerekend Nadal een traantje moet wegpinken. Behalve hun rivaliteit zijn Federer en hij ook goede vrienden.Dat blijkt ook wel als de regie tijdens de partij van Andy Murray af en toe schakelt naar de kleedkamer, waar Federer en Nadal verblijven om zich voor te bereiden op het dubbelspel. Het levert vermakelijke en unieke beelden op, zoals je die op de reguliere tennistour zelden ziet.Ontlading bij Federer na afscheidspot: ‘Geweldige reis. Zou het zo over doen’Het is kwart voor twee ‘s nachts als Federer en Nadal de perskamer van de O2 Arena binnenwandelen. Beide tennissers ogen vermoeid, ook niet gek op een dergelijk tijdstip.”De laatste twee dagen waren zwaar, maar de afgelopen maand heb ik aan het idee kunnen wennen dat ik zou gaan stoppen. Ik denk dat ik daar uiteindelijk goed mee ben omgegaan”, aldus Federer.”Ik had er wel moeite mee om mensen van mijn beslissing op de hoogte te stellen. Dat deed pijn, maar vanavond voelde ik alleen maar blijdschap.”AFPRoger Federer en Rafael NadalFederer bedankte Nadal op de persconferentie voor diens komst naar de Laver Cup. De Spanjaard arriveerde pas donderdagochtend in Londen, omdat zijn vriendin hoogzwanger is.Nadal had waarschijnlijk voor het toernooi bedankt als Federer hier niet zijn afscheidsfeestje zou hebben gevierd. “Hij kan zich nu gaan bezighouden met de hopelijk vele kinderen die hij krijgt”, vertelt Federer, die er lachend aan toevoegt: “Ik kan je wel advies geven, want het is niet makkelijk.”Zichtbaar vermoeidHet is inmiddels bijna tien over twee als de persconferentie voorbij is. Federer is zichtbaar vermoeid, te merken aan zijn wat monotone intonatie. Hij spreekt nog wat Frans en Duits met de Zwitserse media, maar dan is het echt klaar.Hij heeft de komende maanden alle tijd van de wereld om bij te komen.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky