x
Thesportsnewz
Uncategorized

Team Wereld wint voor het eerst Laver Cup na zege Tiafoe op Tsitsipas

Team Wereld wint voor het eerst Laver Cup na zege Tiafoe op Tsitsipas
  • PublishedSeptember 26, 2022

AFPNOS Sport•gisteren, 19:22De tennissers van Team Wereld hebben voor het eerst de Laver Cup gewonnen. De Amerikaan Frances Tiafoe haalde zondagavond de beslissende punten binnen voor het team van captain John McEnroe, door Stefanos Tsitsipas te verslaan: 1-6, 7-6 (11), 10-8.Tiafoe kwam er aanvankelijk niet aan te pas tegen Tsitsipas. Die won de eerste set probleemloos en in de tweede sleepte Tiafoe er op het tandvlees nog een tiebreak uit. Daarin kreeg de Griek vier matchpoints, maar Tiafoe won de set alsnog, met een klein beetje mazzel, maar vooral dankzij zijn enorme wilskracht.AFPRoger Federer (vooraan) en Andy Murray moedigen Team Europa aanTsitispas was er flink door van slag en in de supertiebreak ging hij een paar keer opzichtig in de fout. Tiafoe bleef wel rustig en liet Team Wereld juichen.De 24-jarige Tiafoe verdiende zodoende drie punten, waarmee Team Wereld met nog één partij te gaan tegen Team Europa op een onoverbrugbare voorsprong van 13-8 kwam.De Europese tennissers stonden na twee dagen met 8-4 voor, maar verloren op de slotdag vooralsnog alle partijen. Op de laatste dag van het toernooi is iedere zege drie punten waard.vVreugde bij het team van John McEnroeTeam Europa had de eerste vier edities van de Laver Cup gewonnen. Ondanks de aanwezigheid van Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray en de afscheid nemende Roger Federer moest de ploeg van Borg het in The O2 in Londen nu afleggen tegen het team met tennissers uit de rest van de wereld.”We waren de afgelopen jaren al een paar keer dicht bij de winst”, zei de 63-jarige captain John McEnroe. “We zijn een paar keer verslagen, maar nu hebben we eindelijk gewonnen. Ik kon me geen mooier weekend wensen.”Volgend jaar wordt het toernooi gespeeld in de Canadese stad Vancouver.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky