x
Thesportsnewz
Uncategorized

Van de Zandschulp in Astana tegen Djokovic, die eenvoudig eerste ronde wint

Van de Zandschulp in Astana tegen Djokovic, die eenvoudig eerste ronde wint
  • PublishedOctober 6, 2022

AFPNOS Sport•gisteren, 16:03Voor Botic van de Zandschulp wacht morgen in de achtste finales van het ATP-toernooi in Astana een ontmoeting met Novak Djokovic. Waar Van de Zandschulp maandag al zijn partij in de eerste ronde won, deed Djokovic dat vandaag.De Servische nummer zeven van de wereldranglijst rekende in de hoofdstad van Kazachstan in een vloek en een zucht af met de Chileen Cristian Garín: 6-1, 6-1. In iets meer dan een uur was de klus geklaard.Eerste ontmoetingDjokovic, die afgelopen zondag het toernooi van Tel Aviv won, trof Garín al twee keer eerder. Ook toen had de Chileen geen schijn van kans. Vorig jaar op Wimbledon stond de Serviër acht games af en in 2020 bij de ATP Cup zes games.AFPBotic van de ZandschulpVan de Zandschulp, de nummer 34 van de wereld, was maandag te sterk voor de Kazach Beibit Zjoekajev. Het wordt de eerste keer dat hij met Djokovic de degens kruist.Djokovic zakte wegDjokovic, lang aanvoerder van de ATP-ranking, is met name vanwege zijn weigering zich te vaccineren tegen het coronavirus enigszins weggezakt. Hij miste onder meer de Australian Open en de US Open, maar won tussendoor wel Wimbledon. Daar waren vanwege de uitsluiting van Russische en Belarussische tennissers geen punten voor de wereldranglijst te verdienen.Omdat de Spanjaard Carlos Alcaraz, de nieuwe nummer één van de wereld, in Astana vroegtijdig werd uitgeschakeld en de Noor Casper Ruud (ATP-3) direct onderuitging bij het toernooi van Tokio, zou Djokovic deze week weer een beetje terrein kunnen winnen.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky