x
Thesportsnewz
Uncategorized

Van de Zandschulp kan niet stunten tegen Djokovic, ‘maar mooie ervaring’

Van de Zandschulp kan niet stunten tegen Djokovic, ‘maar mooie ervaring’
  • PublishedOctober 7, 2022

AFPNOS Sport•gisteren, 15:24•Aangepast gisteren, 16:51Botic van de Zandschulp heeft bij het ATP-toernooi in Astana niet voor een stunt kunnen zorgen. Hoewel hij prima weerwerk leverde, bleek hij in de tweede ronde van het evenement in de hoofdstad van Kazachstan niet opgewassen tegen 21-voudig grandslamwinnaar Novak Djokovic: 3-6, 1-6.Het was de eerste keer dat de Nederlandse beste tennisser van het moment het moest opnemen tegen de voormalig nummer één van de wereld, die dit jaar veel punten voor de wereldranglijst misliep door zijn absentie bij de Australian Open en US Open en daardoor is teruggezakt naar de zevende stek op de mondiale tennisladder.De 35-jarige Serviër demonstreerde vorige week echter zijn goede vorm door het toernooi van Tel Aviv te winnen, zijn derde titel van het seizoen na Wimbledon en Rome. Van de Zandschulp (ATP-34) ging in Israël juist onverwachts in de tweede ronde onderuit tegen de laaggeplaatste Brit Liam Broady (ATP-174).Dubbele foutIn Astana ging Van de Zandschulp aanvankelijk goed mee met Djokovic, die zich op 3-2 even aan zijn hand moest laten behandelen. Wellicht ietwat uit zijn ritme gehaald verloor Van de Zandschulp aansluitend prompt zijn service in een game waarin hij op 0-40 het eerste breakpoint wegwerkte, maar op het tweede een dubbele fout produceerde.AFPNovak Djokovic was ook in Tel Aviv goed op dreefGettyBotic van de ZandschulpHij kwam vervolgens zelf op breakpoint, maar dat bleek voor de gretig ogende Djokovic het sein om er een schepje bovenop te doen. De in Astana als vierde geplaatste ‘Nole’ behield zijn service en stoomde door naar setwinst.In de tweede set wist Djokovic zijn opponent al in diens tweede opslagbeurt te breken en op 1-3 moest Van de Zandschulp, die steeds meer moeite kreeg met het hoge tempo en scherpe spreiding van de Serviër, een tweede break toestaan. De eerder deze week 27 jaar geworden Wageninger stribbelde nog wel tegen en was één punt verwijderd van een rebreak, maar daar kwam het niet meer van.’Hij pakte zijn kansen, ik niet'”Ik denk dat ik tegen een goede Djokovic heb gespeeld, een Djokovic in vorm. Een van de beste spelers van dit moment, als het niet de beste is”, sprak Van de Zandschulp na zijn eervolle nederlaag. “Hoe hij soms achter ballen zit en ze nog terug krijgt, is ongelooflijk en af en toe te bizar voor woorden. Ik speelde in de eerste set helemaal niet slecht. We hadden ook een paar aardige rally’s, maar hij pakte zijn kansen wel in mijn games en ik andersom niet.”Van de Zandschulp: ‘Ging redelijk, maar redelijk niet genoeg tegen speler als Djokovic'”Ik serveerde eigenlijk erg goed, maar ik had er twee mindere games tussen zitten. Dat kost je gewoon een eerste set of een wedstrijd. Tegen zulke jongens komen je zwakke punten wel bloot te liggen en wordt duidelijk dat er nog steeds dingen in je spel beter kunnen, al liet ik ook heel veel goede dingen zien. Misschien kan ik nog iets agressiever spelen, nog iets meer zelf de punten halen. Dat gevoel kreeg ik wel vandaag.”Na zijn eerdere twee confrontaties met Rafael Nadal, die andere coryfee in het tennisciruit, op Roland Garros en Wimbledon was het duel met Djokovic opnieuw een mooie ervaring. “Hopelijk komen er nog meerdere keren. En dan in een wat groter stadion.”Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky