x
Thesportsnewz
Uncategorized

Canada verovert Davis Cup, dankzij wildcard na vroege uitschakeling door Oranje

Canada verovert Davis Cup, dankzij wildcard na vroege uitschakeling door Oranje
  • PublishedNovember 28, 2022

NOS Sport•gisteren, 17:49Tennissers Canada winnen voor het eerst de Davis CupCanada heeft voor het eerst in de tennisgeschiedenis de Davis Cup veroverd. In de finale in het Spaanse Málaga had de verliezend finalist van 2019 het duel met 28-voudig winnaar Australië al na de twee singlepartijen beslist: 2-0.Nederlaag tegen NederlandCanada werd in maart in de kwalificatie uitgeschakeld door Nederland, maar trad toen aan zonder topspelers Denis Shapovalov en Felix Auger-Aliassime. Na de uitsluiting van Rusland (wegens de inval in Oekraïne) werden de Noord-Amerikanen als ‘lucky loser’ toegevoegd de Davis Cup Finals.AFPFelix Auger-Aliassime na het winnende puntShapovalov, de nummer achttien van de wereld, won in Málaga de eerste finalepartij met groot gemak. Hij schoof Thanasi Kokkinakis (95ste van de wereld) in anderhalf uur met 6-2, 6-4 aan de kant.De linkshandige Shapovalov liet er geen gras over groeien: hij brak Kokkinakis al in de openingsgame en met een tweede break stond hij na amper een kwartier al met 4-0 voor. De eerste onderlinge ontmoeting werd na een vroege break in de tweede set nooit meer spannend.De Minaur biedt goed weerwerkWereldtopper Felix Auger-Aliassime – hij is de nummer zes van de wereld – haalde het tweede punt binnen tegen Alex De Minaur (24ste). Het duel was spannender dan de cijfers doen vermoeden: 6-3, 6-4.De Minaur liep op elke bal, gaf alles en kreeg ook genoeg breekkansen, maar Auger deed juist op de belangrijkste momenten alles goed. Hij besliste de eerste set met een ace en werkte in de tweede vijf breakpoints weg met fabelachtig tennis.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky