x
Thesportsnewz
Uncategorized

‘Verschillende inzichten’ zorgen voor breuk tussen Griekspoor en Sluiter

‘Verschillende inzichten’ zorgen voor breuk tussen Griekspoor en Sluiter
  • PublishedDecember 7, 2022

ANPNOS Sport•gisteren, 15:57Tennisser Tallon Griekspoor heeft besloten de samenwerking met zijn parttime-trainer Raemon Sluiter te beëindigen. De beslissing van de nummer 96 van de wereld komt ruim een maand voor de Australian Open.”Ik heb een mooie tijd gehad met Sluiter”, vertelt Griekspoor dinsdag in de podcast De Tennistafel over de twee jaar waarin hij samenwerkte met de oud-coach van Kiki Bertens en Trainer van het Jaar in 2018. “Mooi ups gehad, maar ook een paar downs erachteraan. Het is nu tijd voor een nieuwe uitdaging.”TophonderdGriekspoor drong vorig jaar door een recordreeks aan challengertitels de tophonderd in. In zijn eerste volledige jaar op het hoogste niveau bereikte hij vervolgens drie kwartfinales en de 44ste plaats op de wereldranglijst. Inmiddels is hij afgezakt naar de 95ste plaats.Sluiter laat in een reactie aan de NOS weten dat hij vindt dat Griekspoor ‘het netjes heeft verwoord’. “Het heeft niet heel veel zin daar meer over te zeggen. Te veel verschillen van inzicht.”lTallon GriekspoorNa de Davis Cup-wedstrijd tegen Australië van twee weken geleden hadden Griekspoor en Sluiter een “goed gesprek” over hoe het komende jaar aan te pakken, laat de 26-jarige tennisser weten. “Dat heeft helaas iets korter geduurd dan gepland. Na één trainingsweek hebben we besloten de samenwerking te beëindigen, omdat er te veel meningsverschillen waren.””We hebben wat verschillende inzichten op bepaalde manieren van spelen, mentaal en fysiek”, legt Griekspoor uit.Dennis SchenkGriekspoor zit nu niet ineens helemaal zonder trainer. Dennis Schenk, die ook in het begeleidingsteam van Griekspoor zit, komt nu vanuit zijn woonplaats op Mallorca overgevlogen naar Nederland om de trainingen over te nemen.”We gaan kijken in hoeverre Dennis het kan oppakken en misschien gaan we zoeken naar nog een nieuw iemand. We hebben stof tot nadenken”, weet Griekspoor, die zich geen zorgen maakt over de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het nieuwe tennisseizoen. “Het is ook geen ramp als ik alleen m’n fysieke trainer meeneem.”Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky