x
Thesportsnewz
Uncategorized

Djokovic Down Under: gevaccineerd of niet, tennisser terug in Australië

Djokovic Down Under: gevaccineerd of niet, tennisser terug in Australië
  • PublishedDecember 29, 2022

NOS Sport•gisteren, 15:15Elke krant die je opensloeg. Elke website die je aanklikte. Overal kwam je wel een bericht tegen over Novak Djokovic die Melbourne uit werd gezet. Zo was het een jaar geleden in aanloop naar de Australian Open.Dat was toen. Een jaar later ziet de wereld er anders uit. Het coronavirus boezemt niet veel angst meer in, al wordt daar in China anders over gedacht. En Djokovic is terug in Australië.Djokovic Down Under: jaar na verbanning speelt hij weer in AustraliëDat Djokovic geen voorstander was van de verplichte vaccinatie was vorig jaar al maanden duidelijk. Hij organiseerde midden in de epidemie zelfs zijn eigen toernooien op de Balkan, een tournee zonder de gebruikelijke restricties. En met een golf aan besmettingen als gevolg, onder wie Djokovic zelf.Maar of de Serviër nu wel of niet zijn prikken had gehaald? En of hij een beroep kon doen op een medische uitzonderingspositie? Niemand die het wist.Regels zijn regelsAls het aan Craig Tiley, directeur van de Australian Open, had gelegen had Djokovic gewoon een gooi mogen doen naar zijn tiende titel in Melbourne. Sterker, begin december 2021 kondigde het toernooi doodleuk zijn deelname aan. En dus reisde Djokovic af.Maar dat was buiten de Australische overheid gerekend. Op het vliegveld van Melbourne werd de tennisser de toegang geweigerd, Djokovic zat zelfs een tijdje vast op de luchthaven in afwachting van zijn beroepszaken en werd na elf dagen alsnog op het vliegtuig gezet richting Dubai. Thuis in Belgrado werd hij als een held ontvangen.De Australische premier Scott Morrison was intussen duidelijk op Twitter: “Regels zijn regels. Niemand staat boven de regels.”Soap ten einde: ‘Extreem teleurgestelde’ Djokovic moet Australië verlatenIn aanloop naar het eerste ATP-toernooi van dit jaar slaat Djokovic zijn ballen weer op de blauwe hardcourtbanen van Adelaide. En niets staat hem in de weg om op 16 januari te beginnen aan een nieuwe titeljacht bij de Australian Open.Record NadalDirecteur Tiley verwelkomt de Serviër, die het jaar afsloot met winst van de ATP Finals, met open armen. “Ik denk dat hij opnieuw de favoriet is. Aan het einde van 2022 speelde hij het beste tennis en ik weet zeker dat hij het record van Rafael Nadal wil evenaren. Zijn doel is om de beste aller tijden te worden.”Uitgerekend zijn Spaanse rivaal profiteerde vorig jaar van de afwezigheid van Djokovic en pakte in Melbourne zijn 21ste grandslamtitel. In Parij …
Lees verder…….

Written By
Sky