x
Thesportsnewz
Uncategorized

Goede Nederlandse tennisdag in Pune: Van de Zandschulp en Griekspoor in kwartfinales

Goede Nederlandse tennisdag in Pune: Van de Zandschulp en Griekspoor in kwartfinales
  • PublishedJanuary 5, 2023

NOS Sport•gisteren, 12:01•Aangepast gisteren, 14:09De Nederlandse tennisdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Pune heeft een positieve score opgeleverd. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor haalden in India de kwartfinales, terwijl Tim van Rijthoven nipt verloor.De als tweede geplaatste Van de Zandschulp had in zijn eerste enkelspelpartij van 2023 zijn handen vol aan Flavio Cobolli. De Italiaanse qualifier speelde zonder ontzag en timmerde er stevig op los tegen de Veenendaler.Getty ImagesBotic van de ZandschulpCobolli, de nummer 171 van de wereld, kwam in de eerste set verdiend met 5-2 voor, maar ondertussen werd duidelijk dat hij steeds meer moeite kreeg om zijn hoge niveau vast te houden. Van de Zandschulp liet zijn tegenstander uitrazen en kwam vervolgens in zijn ritme.Hetzelfde scenario voltrok zich in de tweede set toen Cobolli een 4-1 voorsprong nam, maar opnieuw kon de Italiaan het niet volhouden.De Nederlander haalde de overwinning uiteindelijk gedecideerd binnen met een lovegame. “Het was een lastige partij, hij heeft het mij moeilijk gemaakt”, zei Van de Zandschulp na afloop.De mondiale nummer 35 speelt in de kwartfinales tegen de Duitse qualifier Maximilian Marterer, de nummer 159 van de wereld.Griekspoor maakt goede indrukTallon Griekspoor laat in het voorbereidingstoernooi op de Australian Open tot nu toe ook een goede indruk achter. Hij was met 6-4, 6-4, te sterk voor de Italiaan Marco Cecchinato.Griekspoor zakte afgelopen jaar naar plaats 95 op de wereldranglijst, maar laat met met zijn tweede opeenvolgende zege in India zien op de goede weg te zijn.Hij kreeg tegen Cecchinato, de mondiale nummer 101 en halvefinalist op Roland Garros in 2018, geen enkel breekpunt tegen en verloor slechts elf punten op eigen service.Het is voor het eerst sinds juni 2022 (Mallorca) dat Griekspoor weer bij de laatste acht van een ATP-toernooi staat. Hij speelt in de kwartfinales tegen de als eerste geplaatste Kroaat Marin Cilic, die de Spanjaard Roberto Carballés Baena versloeg.Van Rijthoven verliest niptTim van Rijthoven slaagde er niet in de kwartfinales te bereiken. De mondiale nummer 111 was net de mindere van de Rus Aslan Karatsev: 6-7 (7), 6-7 (8).Van Rijthoven leunde in zijn duel met de nummer 59 van de wereld vooral op zijn service en dat ging hem regelmatig goed af (tien aces). Karatsev, in 2021 halvefinalist op de Australian Open, was wel op de zogeheten ‘big points’ de betere speler.EPATim van Rijthoven baaltKaratsev dacht in de tweede set bij een 4-2, 40-0 voorsprong de partij in de tas te hebben, maar liet Van Rijthoven door slordigheden terugkomen. De Nederlander overleefde twee wedstrijdpunten op 4-5 en een ommekeer leek in de maak.Twee setpunten waren in de tiebreak echter niet besteed aan Van Rijthoven, die Karatsev uiteindelijk het matchpoint cadeau gaf door zijn zesde dubbelde fout van de partij te slaan.Van Rijthoven reist nu door naar Melbourne waar hij volgende week het kwalificatietoernooi van de Australian Open speelt. Op 16 januari start het hoofdtoernooi van de Australian Open.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky