x
Thesportsnewz
Uncategorized

Haarhuis over Van de Zandschulp vs. Griekspoor: ‘Draait om vorm van de dag’

Haarhuis over Van de Zandschulp vs. Griekspoor: ‘Draait om vorm van de dag’
  • PublishedJanuary 18, 2023

GettyNOS Sport•gisteren, 17:01•Aangepast gisteren, 20:04Hij dreunt ze niet zo één-twee-drie op, maar als Paul Haarhuis in de aanloop naar het treffen tussen Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor bij de Australian Open even wat dieper in zijn geheugen graaft, herinnert hij zich zijn duels met een landgenoot op een grandslamtoernooi nog wel. Het overkwam hem vier keer.”Er zaten destijds wel meer Nederlanders in de toernooien dan nu”, vertelt de 56-jarige voormalige tennisprof en huidige Davis Cup-captain. “Dus de kans dat je een landgenoot trof, was wat groter. Maar het bleef wel speciaal.”Heel veel plezier beleefde Haarhuis er niet aan. De confrontaties met Richard Krajicek (Wimbledon, 1992), Dennis van Scheppingen (Roland Garros, 1997) en Sjeng Schalken (Roland Garros, 1999) gingen allemaal verloren. Alleen Tom Nijssen (Wimbledon, 1990) wist hij eronder te krijgen.Van de Zandschulp of Griekspoor? Haarhuis neutraal: ‘Ik ga niet eens klappen’Inmiddels is het alweer 22 jaar geleden dat twee Nederlandse mannen de degens met elkaar kruisten op een van de vier belangrijkste tennistoernooien van het seizoen. In 2001 rekende Jan Siemerink bij de Australian Open in vijf sets af met Sjeng Schalken.’Wordt geen hoogstaande wedstrijd’Zij krijgen woensdagochtend opvolgers, als Van de Zandschulp en Griekspoor tegenover elkaar staan in de tweede ronde van – ook weer – het eerste grote tennisevenement van het jaar. Niks bijzonders, riepen beide Nederlandse troeven in koor, gewoon een partij als alle andere.Nog twee Nederlanders overBotic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn de laatste twee overgebleven Nederlanders in het enkelspel bij de Australian Open. Arianne Hartono, de enige vrouw die het hoofdschema had gehaald, verloor afgelopen nacht van de Amerikaanse Shelby Rogers. Van de Zandschulp en Griekspoor treffen elkaar woensdagochtend Nederlandse tijd in de laatste partij op baan acht in Melbourne.Maar daar gelooft Haarhuis helemaal niks van. “Nee, absoluut niet. Kijk, het is inderdaad gewoon een tweede ronde. Dat is iets normaals. Maar het blijft speciaal, omdat je elkaar veel beter kent dan welke andere speler ook. Dat leidt er ook meestal toe dat het geen hoogstaande wedstrijd wordt.”Van de Zandschulp, de nummer 34 van de wereld, en Griekspoor, sinds zijn recente toernooizege in het Indiase Pune 63ste, kennen elkaar van haver tot gort. Door alle trainingsuren die ze samen op de baan stonden bijvoorbeeld.Kijk hieronder naar de vooruitblik van Van de Zandschulp en Griekspoor op hun onderlinge treffen in Melbourne:”Ze hebben de afgelopen jaren ook veel toernooien samen gespeeld in de weg naar die top-100. Ze hebben een jaar lang dezelfde trainer gedeeld en dus hetzelfde programma gehad. Ze kennen elkaar door en door.”Het gebruikelijke bestuderen van beelden van de eerstvolgende tegenstander kunnen beiden derhalve achterwege laten. Haarhuis denk …
Lees verder…….

Written By
Sky