x
Thesportsnewz
Uncategorized

Collins, verliezend finalist van vorig jaar, strandt in derde ronde Australian Open

Collins, verliezend finalist van vorig jaar, strandt in derde ronde Australian Open
  • PublishedJanuary 20, 2023

AFPNOS Sport•vandaag, 09:46Danielle Collins is in de derde ronde van de Australian Open uitgeschakeld. De verliezend finaliste van vorig jaar moest haar meerdere erkennen in Jelena Rybakina: 2-6, 7-5, 2-6. Twee andere favorieten, Iga Swiatek en Coco Gauff, wisten de achtste finales van het toernooi wél te bereiken.Collins brak vier jaar geleden door in Melbourne. Ze haalde toen uit het niets de halve finales. De nummer elf van de wereld bereikte in 2022 zelfs de finale, maar moest de titel aan de inmiddels gestopte Ashleigh Barty laten.Tegen Wimbledon-kampioene Rybakina liet ze alleen in de tweede set haar klasse zien. Op 4-4 overleefde ze een breekpunt waarna ze op 6-5 zelf wel toesloeg. In de derde set keek de Amerikaanse echter al snel tegen een 4-0 achterstand aan.Swiatek maakt gehakt van BucsaRybakina stuit in de volgende ronde op Swiatek, die op imponerende wijze de laatste zestien haalde. De nummer één van de wereld trakteerde Cristina Bucsa op een ongenadig pak slaag: 6-0, 6-1.De Spaanse staat 99 plaatsen lager op de wereldranglijst dan Swiatek, maar had in de tweede ronde wel gewonnen van Bianca Andreescu, de winnares van de US Open in 2019. Tegen de mondiale nummer één had ze echter geen schijn van kans.AFPPas op 5-0 in de tweede set wist ze haar enige game te winnen. Swiatek stond in de 55 minuten durende strafexercitie op eigen service slechts zes punten af.Gauff zet sterke reeks voortOok de Amerikaansen Jessica Pegula en Gauff bereikten probleemloos de achtste finales. De als derde geplaatste Pegula was met 6-0, 6-2 een paar maten te groot voor Marta Kostjoek.Pegula, die in 2021 en 2022 de kwartfinales haalde in Melbourne, verloor dit toernooi pas elf games in drie partijen. Ze boekte alweer haar zevende zege op rij, voor Gauff staat de teller al op acht achtereenvolgende overwinningen.Gauff was met 6-3, 6-2 te sterk voor landgenote Bernarda Pera. “Dit was een lastig duel. Ze slaat de ballen echt… ehm, dat woord mag ik niet zeggen, erg hard. Maar ik heb het goed gedaan”, lachte de nummer zeven van de wereld, die net op tijd een krachtterm inslikte.Auger-Aliassime en Sinner doorBij de mannen hebben Felix Auger-Aliassime en Jannik Sinner de achtste finales bereikt. Auger-Aliassime, nummer zeven van de wereld, won in vier sets van Francisco Cerundolo uit Argentinië. De Italiaan Sinner had wat meer moeite met zijn tegenstander, de Hongaar Marton Fucsovics. Het kwam aan op een vijfde set, maar daarin gaf Sinner geen game weg. Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky