x
Thesportsnewz
Uncategorized

Tennissers treffen VS, Kroatië en Finland in Davis Cup Finals: ‘Hele klus’

Tennissers treffen VS, Kroatië en Finland in Davis Cup Finals: ‘Hele klus’
  • PublishedMarch 30, 2023

ANP

Tim van Rijthoven namens het Nederlands team

NOS Sport•vandaag, 17:41

De Nederlandse tennissers nemen het in de groepsfase van de Davis Cup Finals op tegen de Verenigde Staten, Kroatië en Finland. De wedstrijden worden halverwege september afgewerkt in Kroatië.

De nummers een en twee plaatsen zich voor de knock-outfase – te beginnen met de kwartfinales – in Malaga.

Captain Paul Haarhuis: “Het is een hele pittige loting. Amerika is de sterkste uit pot drie, en die treffen wij. Het wordt een hele klus om bij de eerste twee te eindigen. We zullen een absolute teamprestatie moeten leveren.”

Het Amerikaanse team wordt vermoedelijk aangevoerd door Taylor Fritz, de nummer tien van de wereld. Kroatië leunt op Borna Coric (ATP-20) en Marin Cilic (ATP-22), terwijl Emil Ruusuvuori (ATP-54) op dit moment de beste Finse tennisser op de wereldranglijst is. Hij won dinsdag nog verrassend in Miami van Botic van de Zandschulp.

Blessure Van de Zandschulp

Door de 4-0 overwinning op Slowakije vorige maand dwong Nederland deelname af aan de groepsfase van de Davis Cup Finals. Toen bestond Oranje uit Tim van Rijthoven, Tallon Griekspoor en de dubbelspelspelers Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop. Van de Zandschulp was toen geblesseerd.

Vorig jaar haalde Nederland de kwartfinales van het landentoernooi. Australië was toen te sterk in Malága.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky