x
Thesportsnewz
Uncategorized

Dubbele fouten nekken Griekspoor tegen Wawrinka in Monte Carlo

Dubbele fouten nekken Griekspoor tegen Wawrinka in Monte Carlo
  • PublishedApril 10, 2023

EPA

Botic van de Zandschulp

NOS Sport•vandaag, 13:39•Aangepast vandaag, 13:57

Ondanks een uitzichtloze achterstand van 3-6, 0-3 heeft Botic van de Zandschulp de tweede ronde bereikt van het Masterstoernooi in Monte Carlo. Hij trok in drie sets aan het langste eind tegen Marlon Fucsovics. Tallon Griekspoor is wel uitgeschakeld, hij leed een onnodige nederlaag tegen routinier Stan Wawrinka.

Van de Zandschulp won de tweede set in een tie-break en liep in de beslissende derde set over zijn Hongaarse tegenstander heen: 3-6, 7-6 (2) en 6-1.

In de tweede set moest de Nederlandse nummer 31 van de wereld nog wel twee matchpoints wegwerken tegen Fucsovics, die op de 72ste plek staat.

In de volgende ronde treft Van de Zandschulp een goede bekende: Casper Ruud, de nummer vijf van de wereld. Eind vorige maand won hij in Miami van de Noor en boekte daarmee zijn eerste zege op een topvijfspeler.

Griekspoor

Tallon Griekspoor verloor in een driesetter in Monte Carlo. Door dubbele fouten op cruciale momenten ging hij met 5-7, 6-3 en 6-4 onderuit tegen Wawrinka.

De Nieuw-Venneper kreeg in de hele wedstrijd liefst twaalf breakpoints, maar benutte er maar twee. Routinier Wawrinka deed het in dat opzicht stukken beter: hij kreeg slechts drie breekkansen, maar benutte die allemaal.

Dat had de Zwitser grotendeels aan Griekspoor te danken: bij de eerste twee breakpoints sloeg de Nederlander een dubbele fout. In de rally’s haalde Griekspoor vaak wel een hoog niveau en na een sterke eerste set leek hij op weg naar de winst. Fouten op cruciale momenten kwamen hem duur te staan.

AFP

Tallon Griekspoor

De 38-jarige Wawrinka beleefde een kleine tien jaar geleden zijn gloriedagen, toen hij de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) en de US Open (2016) won. De Zwitser zakte vorig jaar af naar de 322ste plek op de wereldranglijst, maar is na een sterke reeks inmiddels weer opgeklommen naar de 88ste plek op de tennisladder.

Hoogste ranking

Griekspoor (26) heeft momenteel met de 35ste plaats de hoogste ranking in zijn carrière. Vorige week haalde hij in Marrakech nog de kwartfinale.

De tennisser uit Nieuw-Vennep wacht een operatie aan zijn enkel, maar hoopt dat uit te stellen tot na zijn geliefde gravelseizoen. Op 28 mei begint Roland Garros.

Het graveltoernooi van Monte Carlo wordt door veel spelers als een ideale voorbereiding op de grandslam in Parijs gezien. Zo’n beetje de complete wereldtop is aanwezig, met uitzondering van elfvoudig winnaar Rafael Nadal en zijn jonge landgenoot Carlos Alcaraz, de nummer twee van de wereld.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky