x
Thesportsnewz
Uncategorized

Oranje-tennissters pakken met overtuigende dubbelzege de winst op Turkije

Oranje-tennissters pakken met overtuigende dubbelzege de winst op Turkije
  • PublishedApril 12, 2023

ANP

Suzan Lamens

NOS Sport•vandaag, 16:27

De Nederlandse tennissters hebben in het Turkse Antalya ook hun tweede wedstrijd in de Billie Jean King Cup. de internationale competitie voor landenteams, gewonnen. Na de 3-0 zege op Letland op maandag won Oranje vandaag met 2-1 van Turkije.

Het toernooi in groep 1 van de Europees/Aziatische zone, het derde niveau van de Billie Jean King Cup, vormt de start van de Nederlandse missie om terug te keren in wereldgroep. Hongarije en Egypte zijn de overige tegenstanders in Poule A.

Hoe ziet het format eruit?
Het toernooi in Antalya duurt van 10 tot en met 15 april met elf landen verdeeld over twee groepen. Elke ontmoeting tussen twee landen bestaat uit twee enkelspelpartijen en een eventueel beslissend dubbelspel.
De groepswinnaars plaatsen zich voor de play-offs om een plaats in de wereldgroep, die in november plaatsvinden. De nummers twee van elke groep spelen in Antalya een extra ontmoeting om het resterende derde ticket voor deelname aan de play-offs.

Tegen Turkije won Suzan Lamens in het enkelspel met 6-4, 2-6, 6-0 van Cagla Büyükakcay en ging Lesley Pattinama-Kerkhove met 3-6, 3-6 onderuit tegen Zeynep Sonmez. In het beslissende dubbelspel sleepten Lamens en Bibiane Schoofs de 2-1 zege binnen. Ze waren met 6-0, 6-1 veel te sterk voor het Turkse koppel Berfu Cengiz/Ipek Oz.

Bondscoach Elise Tamaëla kan in Turkije niet beschikken over alle beste Nederlandse tennissters. Zo is de Nederlandse nummer één Arantxa Rus (107de op WTA-ranglijst) afwezig en ontbreken ook Arianne Hartono en Eva Vedder. De drie geven de voorkeur aan hun individuele carrières.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky