x
Thesportsnewz
Uncategorized

Sergio Pérez is de straatvechter van Bakoe

Sergio Pérez  is de straatvechter van Bakoe
  • PublishedMay 1, 2023

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar
07:28

Formule 1 De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen wint na de eerste sprintrace van het seizoen ook de Grote Prijs van Azerbeidzjan.

Koen Greven

30 april 2023 om 17:06

Leestijd 4 minuten

Sergio Pérez viert zijn overwinning in de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Foto Maxim Shemetov / Reuters

Sport of entertainment? Fans van Sergio Pérez hadden lak aan die vraag. Ze stonden op zaterdag met een Mexicaanse vlag te juichen nadat hun held de sprintrace van Bakoe op zijn naam had geschreven. En nog geen 24 uur later stond ‘Checo’ in Azerbeidzjan opnieuw voor zijn aanhang als winnaar op het podium. Eén weekend, twee keer winnen. Oud-coureur Jan Lammers vindt het maar niks. „Je haalt de magie van de enige echte grand prix op zondag weg door zo’n sprintrace”, stelt de sportief directeur van de Dutch GP in Zandvoort, waar dit extra onderdeel eind augustus niet wordt verreden.
Pérez had in Bakoe het raceweekend van zijn leven. De 33-jarige coureur uit Guadalajara won ‘anderhalve race’ en was dé streetfighter van Bakoe. Hij wist de achterstand op zijn teamgenoot Max Verstappen in het WK-klassement terug te brengen tot zes punten: 93 om 87. Daarmee deelde Pérez een kleine morele tik uit aan de vrijwel ongenaakbaar geachte Nederlander, die na het uitvallen van zijn landgenoot Nyck de Vries als leider van de race net iets te vroeg in de pits terechtkwam. Dat kostte Verstappen de zege, nadat hij op zaterdag niet verder was gekomen dan de derde plek.
De grootste winnaars in Bakoe waren naast de Mexicaanse misschien wel de neutrale toeschouwers, die voor het eerst dit seizoen twee races te zien kregen. Al zijn de meningen daarover zeer verdeeld. Verstappen heeft weinig op met veranderingen en ziet de sprintrace liever weer verdwijnen. „Het is niet echt racen, het is meer gokken”, stelde Verstappen na afloop tijdens zijn persconferentie in Bakoe. „Ik denk dat ik meer geluk zal hebben als ik in Las Vegas naar het casino ga. Ik ben een echte racer en ik denk dat dit meer voor de show is.”
Zo is het precies. Formule 1 is booming. De tijd dat alleen autosportliefhebbers interesse tonen is allang voorbij. Vorig seizoe …
Lees verder…….

Written By
Henry