x
Thesportsnewz
Uncategorized

Column | Zegt Klimaatverandering tegen Formule 1

Column | Zegt Klimaatverandering tegen Formule 1
  • PublishedMay 22, 2023

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar
04:01

Carolina Trujillo

21 mei 2023 om 17:19

Leestijd 2 minuten

De Grote Prijs van Emilia-Romagna zou dit weekend in Imola worden verreden, maar werd geschrapt wegens te veel water. Het circuit ligt aan de Santerno-rivier en samen met de andere rivieren in Noord-Italië overstroomde die. Blubber en water bereikten de racebaan en bussen en treinen bereikten die juist niet.
Klimaatverandering grijnsde. Had ze Formule 1 daar mooi haar plaats laten weten. Ze zaten samen op de bank tv te kijken. Formule 1 kon er niet om lachen. Imola kon niet zomaar worden verplaatst, de racekalender zit tjokvol. „Volgende week Monaco, dan Barcelona, dan Canada, terug voor Oostrijk. Ja-ha, met hele garages in vliegtuigen op en neer. Hoe anders?”
Klimaatverandering zapte naar Imola. In beeld kwamen enorme zwarte Pirelli-trucks die tot de assen in bruin water stonden. Reclameborden van Qatar Airways omzoomden geen racebaan maar een bruin moeras. Er viel niet te ontkennen dat daar gerechtigheid uit sprak. Formule 1 is niet in haar eentje verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde, maar als klimaatverandering de openbare ophanging van onze beschaving wordt, is Formule 1 wel de marktvrouw die op het dorpsplein speelgoedgalgjes verkoopt. In alles straalt Formule 1 uit dat haar pleziertje, en dat van haar chauffeurs, belangrijker is dan olie in de grond late …
Lees verder…….

Written By
Henry