x
Thesportsnewz
Uncategorized

Griekspoor voor het eerst kwartfinalist in Rosmalen na vlotte zege op Popyrin

Griekspoor voor het eerst kwartfinalist in Rosmalen na vlotte zege op Popyrin
  • PublishedJune 16, 2023

NOS Sport•gisteren, 12:15•Aangepast gisteren, 18:28

Griekspoor slaat zich binnen uur langs Popyrin

Tallon Griekspoor heeft in Rosmalen overtuigend de kwartfinales bereikt van het Libéma Open. De nummer 38 van de wereld rekende donderdagochtend op het Brabantse gras met 6-3, 6-2 af met Alexei Popyrin, de nummer 90 van de wereld.

Griekspoor kende een flitsende start. Zijn opslag draaide prima en met een paar forehandwinners stond hij snel op 3-0 tegen de 23-jarige Australiër. Op zijn tweede setpoint trok hij even later de set naar zich toe.

Met een break op love begon Griekspoor ook voortvarend aan de tweede set. Waar Popyrin bleef worstelen met zijn eerste opslag, beukte de Haarlemmer zonder ook maar één breakpoint toe te staan door. Na iets meer dan 59 minuten spelen was de buit al binnen.

Griekspoor: ‘Ik geniet ervan om in Nederland te spelen’

“Ik speel erg goed en heb niets weggegeven op mijn eigen service”, zei Griekspoor na afloop. “Ik ben erg blij met mijn optreden, binnen een uur. Ondanks dat we al om 11.00 uur in de ochtend speelden, zat het goed vol. Ik heb weer genoten van de sfeer.”

De Minaur

Vrijdag neemt Griekspoor het bij de laatste acht op tegen Alex de Minaur uit Australië. De Minaur, die de Serviër Laslo Djere in drie sets versloeg, is als vierde geplaatst.

“Ik geniet ervan om in Nederland te spelen. Er komt weer een hele pittige wedstrijd aan, maar voor mij een mooie uitdaging”, doelde Griekspoor op het treffen met De Minaur.

Griekspoor lost Botic van de Zandschulp vanaf volgende week af als de beste tennisser van Nederland. Griekspoor bereikte donderdag de kwartfinales in Rosmalen, terwijl Van de Zandschulp zich afmeldde voor het grastoernooi in eigen land.
De 26 jaar oude Griekspoor bezet op de virtuele ranglijst de 37ste plaats, terwijl de één jaar oudere Van de Zandschulp voorlopig drie plekken lager staat. Van de Zandschulp verliest maandag zijn punten van het grastoernooi van Queen’s, waar hij vorig jaar de halve finales haalde.

Vorig jaar eiste Tim van Rijthoven verrassend de eindzege in Rosmalen op. Zover is het nog lang niet voor Griekspoor, al droomt hij wel stiekem van eenzelfde scenario.

“Het speelt in je hoofd. Ik zie het mezelf ook doen, het zou mooi zijn.”

De 26-jarige Griekspoor doet voor de derde keer mee aan het toernooi in Rosmalen. In 2017 verloor hij bij zijn debuut …
Lees verder…….

Written By
Sky