x
Thesportsnewz
Uncategorized

Griekspoor verovert grastitel in uitzinnig Rosmalen: ‘Mooiste week uit mijn leven’

Griekspoor verovert grastitel in uitzinnig Rosmalen: ‘Mooiste week uit mijn leven’
  • PublishedJune 19, 2023

NOS Sport•vandaag, 20:30•Aangepast vandaag, 22:41

Griekspoor pakt titel bij grastoernooi Rosmalen; publiek uitzinnig

Tallon Griekspoor is in de voetsporen getreden van Richard Krajicek, Sjeng Schalken en Tim van Rijthoven door het ATP-toernooi in Rosmalen op zijn naam te schrijven.

Het publiek nam hem de hele week luidkeels bij de hand met aanmoedigingen en applaus en deed dat ook op de finaledag. De nummer 38 van de wereld beleefde daardoor een droomweek op het Brabantse gras, die eindigde met een moeizame zege op de Australiër Jordan Thompson (ATP-103): 6-7 (4), 7-6 (3), 6-3.

Top-30

Griekspoor, die begin dit jaar in het Indiase Pune zijn eerste ATP-titel veroverde, streeft dankzij zijn prestaties in eigen land Botic van de Zandschulp op de wereldranglijst voorbij en zal maandag op de 29ste plaats – goed voor een geplaatste status op Wimbledon – de beste Nederlander zijn. Zijn hoogste positie tot deze week was de 34ste notering, vorig jaar april.

“Dit is voor mij het mooiste moment uit mijn loopbaan en de mooiste week uit mijn leven”, zei Griekspoor. “Het is altijd lastig om je beste tennis te spelen in de finale, maar met de hulp van het publiek is het gelukt. Het moest van heel ver komen vandaag, maar ik heb nooit opgegeven.”

Griekspoor na titel Rosmalen: ‘Had last van extra spanning, iedereen was er’

De wedstrijd stond voor 14.30 uur geprogrammeerd, maar na een lange en ook nog eens door regenpauzes geteisterde vrouwenfinale vertrok pas tegen 18.00 uur de eerste service van Griekspoors racket. Twee foutjes en een glijpartijtje later keek hij al meteen tegen twee breakpunten aan.

Spanning

Bij de tweede ging het mis, waarmee de 26-jarige Haarlemmer zijn opponent een vliegende start bezorgde. De spanning speelde hem parten, vertelde hij. “Ik voelde mezelf vooraf al niet geweldig: ik had moeite met eten en op de baan vond ik het moeilijk om mijn benen te voelen. Fami …
Lees verder…….

Written By
Sky