x
Thesportsnewz
Uncategorized

Vol bravoure bestormt Griekspoor wereldranglijst: ‘Ik reis nu om toernooien te winnen’

Vol bravoure bestormt Griekspoor wereldranglijst: ‘Ik reis nu om toernooien te winnen’
  • PublishedJune 19, 2023

NOS Sport•vandaag, 06:03

Franklin Stoker
volgt in Rosmalen de Libéma Open

Franklin Stoker
volgt in Rosmalen de Libéma Open

Met een sprong in het nabijgelegen meertje van het Autotron in Rosmalen vierde Tallon Griekspoor zondagavond met zijn team zijn tweede ATP-titel. De tennisser had voor het toernooi brutaal gezegd dat hij een duik zou nemen als hij zou winnen.

En ja, belofte maakt schuld.

Belofte maakt schuld: Griekspoor duikt meer in na titel Rosmalen

Maar als iemand niet voor de waarheid wegloopt, dan is het Griekspoor wel. Het tafereel past bij de Noord-Hollander. Hij is iemand met bravoure.

Veel drinken

Ook al reist Griekspoor, die eerder dit jaar in het Indiase Pune zijn eerste titel pakte, vandaag alweer naar het Duitse Halle voor zijn volgende toernooi, de eindzege in Rosmalen moet flink gevierd worden.

“Mijn trainer gaat mij vanavond waarschijnlijk vertellen dat ik niet veel mag drinken, maar ik kan je vertellen: dat gaat wel gebeuren”, glimlacht Griekspoor zondag in een volgepakte perszaal na zijn toernooiwinst.

Zijn coach Kristof Vliegen, die aan het begin van het jaar Raemon Sluiter opvolgde, hoort het allemaal glimlachend aan. De Belg lacht minder hard als Griekspoor vertelt dat hij het stiekem toch wel lekker vindt om volgende week de nieuwe nummer 29 van de wereld te zijn.

De 26-jarige tennisser overtreft daarmee de beste ranking van zijn coach. Die was ooit de nummer 30 van …
Lees verder…….

Written By
Sky