x
Thesportsnewz
Uncategorized

Please, wait in line: 30 uur in de ‘Queue’ voor glimp heilige Wimbledon-gras

Please, wait in line: 30 uur in de ‘Queue’ voor glimp heilige Wimbledon-gras
  • PublishedJuly 7, 2023

NOS Sport•vandaag, 11:43

Franklin Stoker
volgt Wimbledon in Londen

Franklin Stoker
volgt Wimbledon in Londen

De ‘Queue’ op Wimbledon, misschien wel de beroemdste wachtrij ter wereld

Het is tegen middernacht als twee twintigers met een bolderkar vol kampeerspullen hun weg zoeken op de donkere stoep bij Wimbledon Park. De derde dag van het grandslamtoernooi zit erop en het gros van de tennisliefhebbers is al naar huis. Maar deze twee jonge fans zijn er juist vroeg bij.

Op een enorm grasveld dicht bij het tennispark, waar al een stuk of zestig tenten staan opgesteld, sluiten ze aan bij de achterste tent. Wat ze komen doen? De nacht doorbrengen om de volgende ochtend zo vroeg mogelijk in de rij te kunnen gaan staan voor toegangskaarten voor het Centre Court van Wimbledon.

Want wie kaarten wil voor het bekendste tennisstadion ter wereld, moet soms wel 30 uur braaf wachten op zijn beurt. In de ‘Queue’, de rij, een tennisfenomeen op zich.

10.000 mensen

De volgende ochtend ziet het om 09.00 uur al zwart van de mensen op het veld van de rij. De fans wachten in verschillende vakken rustig af totdat ze mogen opschuiven. “Er zijn hier nu ongeveer 10.000 mensen”, vertelt een van de vele stewards die de orde bewaken. En dat gaat zonder al te veel moeite, omdat alle aanwezige tennisfans de Queue omarmen.

NOS

Mensen wachten in de Queue rustig af totdat ze weer wat kunnen opschuiven

Er hangt een festivalsfeer, maar dan wel binnen de kaders van het statige Wimbledon. Geen harde muziek, geen barbecues of overmatig alcoholgebruik. Wie zich daar niet aan houdt, wordt vriendelijk verzocht te vertrekken. Tot onenigheden komt het zelden.

Randy uit New York staat met zijn broer en tante voor de negende keer in de Queue en herinnert zich dat ene jaar dat hij spontaan aansloot bij een vrijgezellenfeest. “Het was in 2018. Ze waren met vier man en we hadden zo’n goede klik, dat we mochten aansluiten. We hebben toen een fantastische dag vol tennis gehad en nieuwe vrienden gemaakt.”

NOS

Randy (links) toont met zijn tante en broer de Queue Cards voor hun tent in de Queue

De Queue is een wereld op zich. Mensen kaarten, liggen t …
Lees verder…….

Written By
Sky