x
Thesportsnewz

Brouwer op het gras van Newport onderuit tegen herintreder Anderson

Brouwer op het gras van Newport onderuit tegen herintreder Anderson
  • PublishedJuly 20, 2023

ANP

Gijs Brouwer

NOS Sport•vandaag, 20:36

Gijs Brouwer is blijven steken in de achtste finales van het ATP-toernooi van Newport. Op gras bleek voormalig nummer vijf van de wereld Kevin Anderson te sterk: 3-6, 6-7 (6).

De inmiddels 37-jarige Zuid-Afrikaan, oud-finalist van de US Open (2017) en Wimbledon (2018), kondigde vorig jaar mei zijn afscheid aan. Later kwam hij op dat besluit terug en juist in Newport maakt hij zijn rentree.

Wildcard

Anderson, winnaar van het toernooi in 2021, werd toegelaten met een wildcard en klopte de Canadees Gabriel Diallo (6-3, 6-2) eenvoudig in de eerste ronde.

Brouwer versloeg knap de als zesde geplaatste Max Purcell met 6-4, 6-1, maar tegen Anderson had hij het een stuk zwaarder.

In de eerste set leverde de Nederlander, die onlangs het hoofdtoernooi van Wimbledon bereikte, zijn service één keer in en die break kwam Brouwer niet meer te boven: 3-6.

Gemiste kansen

De strijd ging vervolgens lange tijd gelijk op. In de achtste game kreeg Brouwer wel drie breekkansen, maar Anderson hield zijn hoofd koel en maakte er 4-4 van. Bij een 5-5 stand werkte Brouwer zelf een breakpoint weg.

Uiteindelijk moest een tiebreak uitkomst bieden en daarin sloeg Anderson op zijn tweede matchpoint toe.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky