x
Thesportsnewz

Max Verstappen pakt in België tiende zege van het seizoen

Max Verstappen pakt in België tiende zege van het seizoen
  • PublishedJuly 31, 2023

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar
02:34

Formule 1 De Nederlander was ook in de laatste race voor de zomerstop de beste. Hij won voor de derde keer de Grote Prijs van België.

30 juli 2023 om 16:46

Leestijd 1 minuut

Max Verstappen viert zijn overwinning in de Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps. Foto Kenzo Tribouillard / AFP

Max Verstappen had zin in vakantie, zei hij zondag voor de Grote Prijs van België tegen Viaplay. Even twee weken ontspannen, even met andere dingen bezig zijn dan met racen. Maar eerst moest hij nog aan de bak op de baan van Spa-Francorchamps, waar hij een dag eerder de sprintrace had gewonnen. Die zege leverde hem acht punten op voor het WK-klassement, waarin hij na elf grands prix al zo ruim leidde.
Vrijdag was Verstappen ook de snelste geweest in de kwalificaties, maar poleposition leverde hem dat niet op. Een nieuwe versnellingsbak, de vijfde van dit seizoen, zorgde voor een gridstraf van vijf plaatsen. Maar vanaf de derde startrij moest het Verstappen ook lukken om in de Ardennen op zijn favoriete circuit te winnen – vorig jaar was hij de beste in België nadat hij vanaf plek veertien was gestart.
Het duurde zondag tot de zeventiende van 44 ronden voordat Verstappen definitief de leiding nam op Spa-Francorchamps en op weg ging naar zijn tiende overwinning van dit seizoen, en de 45ste in zijn carrière. Red Bull Racing heeft dit jaar alle twaalf races gewonnen, geen team in de Formule 1 presteerde ooit beter, McLaren kwam in 1988 tot elf zeges op rij. Met de zege in Abu Dhabi van eind vorige seizoen staat de streak van Red Bell zelfs op dertien.
Voor Verstappen liggen dit seizoen meer records in het verschiet, bijvoorbeeld het aantal individuele overwinningen op rij. Dat is nu in handen van de Duitser Sebastian Vettel, die voor Red Bull in 2013 negen opeenvolgende races won. Verstappen staat inmiddels op acht en kan op zondag 27 augustus, voor eigen publiek op Circuit Zandvoort, op gelijke hoogte komen met Vettel.
Ook Verstappens eigen record van vijftien zeges in één Formule 1-seizoen, een prestatie die hij vorig jaar neerzette, is in zicht. De 25-jarige Nederlander is momenteel onverslaanbaar, ook voor zijn teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaan eindigde in België op ruim twintig seconden als tweede, zijn beste prestatie sinds de Grote Prijs van Miami begin mei.
Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 31 juli 2023.


Lees verder…….

Written By
Henry