x
Thesportsnewz

Brouwer debuteert in Nederlandse tennisselectie voor Davis Cup Finals

Brouwer debuteert in Nederlandse tennisselectie voor Davis Cup Finals
  • PublishedAugust 15, 2023

AFP

Gijs Brouwer

NOS Sport•gisteren, 17:27

Gijs Brouwer is voor het eerst geselecteerd voor de Nederlandse Davis Cup-ploeg. Naast de 27-jarige Brouwer riep captain Paul Haarhuis Tallon Griekspoor (ATP-25), Botic van de Zandschulp (ATP-47) en de dubbelspecialisten Wesley Koolhof (ATP dubbel-1) en Matwé Middelkoop (ATP dubbel-36) op voor het tennisteam, dat kort na de US Open zal aantreden bij de Davis Cup Finals.

Haarhuis ziet in Brouwer, de huidige nummer 147 van de wereld, “een goede aanvulling”, zoals de Eindhovenaar het uitdrukt. “Hij heeft de afgelopen grandslams goede resultaten behaald en bevestigd dat hij dit niveau aankan.”

Twee grandslams

Brouwer bereikte in maart de halve finales op het ATP-toernooi van zijn geboortestad Houston en debuteerde vorige maand op Wimbledon, waar hij in de eerste ronde verloor van de Duitser Alexander Zverev.

Vorig jaar speelde hij dankzij een succesvol kwalificatiereeks op de US Open zijn eerste grandslamtoernooi en haalde hij zowaar de tweede ronde. Daarin sneuvelde hij tegen de Italiaan Lorenzo Musetti.

Hele klus

Oranje, dat in februari overtuigend afrekende met Slowakije, speelt vanaf 12 september in Split achtereenvolgens tegen Finland, de Verenigde Staten en gastland Kroatië. Elke ontmoeting bestaat uit drie wedstrijden: twee enkelspelen en een dubbel. De nummers één en twee plaatsen zich voor de knock-outfase, later dit jaar in Valencia.

ANP

Paul Haarhuis instrueert Tallon Griekspoor tijdens het Davis Cup-duel met Slowakije

“We hebben met sterke singelaars en dubbelspelers een compleet team”, vindt Haarhuis. “Maar het wordt een hele klus om bij de eerste twee in de groep te eindigen. We zullen een absolute teamprestatie moeten leveren.”

“De ervaring van vorig jaar in Glasgow en Malaga smaakt naar meer”, haalt de oud-prof de editie van vorig jaar in herinnering toen Oranje in de kwartfinales sneuvelde tegen Australië. “We hebben laten zien dat we heel goed meedoen op het hoogste mondiale tennisniveau.”

Alcaraz tegen Djokovic?
De Spanjaard Carlos Alcaraz en de Serviër Novak Djokovic zullen ook acte de présence geven in de groepsfase van de Davis Cup Finals.
Sterker, de kans is groot dat de nummers één en twee van de wereld elkaar zullen treffen, daar Spanje en Servië in dezelfde poule zitten. Tsjechië en Zuid-Korea zijn de overige tegenstanders in speelstad Valencia, dat ook gastheer zal zijn voor de knock-outfase, die later dit jaar wordt afgewerkt.
Alcaraz en Djokovic stonden voor het laatst tegenover elkaar in de finale van Wimbledon. De 20-jarige Spanjaard versloeg de 36-jarige Serviër op het Londense gras in een memorabele vijfsetter.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky