x
Thesportsnewz

Rybakina struikelt over Cirstea, Gauff wel verder naar vierde ronde US Open

Rybakina struikelt over Cirstea, Gauff wel verder naar vierde ronde US Open
  • PublishedSeptember 2, 2023

AFP

Jelena Rybakina in New York

NOS Sport•vandaag, 09:47

Jelena Rybakina is uitgeschakeld in de derde ronde van de US Open. De nummer vier van de plaatsingslijst verloor van Sorana Cirstea (30): 3-6, 7-6 (6), 4-6.

Rybakina had na haar eersterondepartij extra rust gekregen, omdat haar volgende tegenstandster Anja Tomljanovic zich had afgemeld. Toch was de start voor Cirstea. De Roemeense dicteerde het spel en gaf in de eerste set niets weg.

De Kazachse herstelde zich, maar had na twee gemiste setpunten op 6-5 ook in de tiebreak drie setpunten nodig om op 1-1 in sets te komen.

In de slotset kwam de 33-jarige Roemeense, die niet eerder de vierde ronde bereikte, al snel op 4-1.

AFP

Vreugde bij Coco Gauff

Coco Gauff had opnieuw drie sets nodig om de volgende ronde te bereiken. De Amerikaanse (6) klopte de Belgische Elise Mertens (WTA-32) met 3-6, 6-3, 6-0.

Gauff, die in de eerste ronde de Duitse Siegemund in drie sets versloeg, schonk met een dubbele fout Mertens de eerste break, op 3-3.

Mertens, die al twee keer in de kwartfinales stond, speelde secuur en won met nog een break de eerste set. Gauff overleefde vroeg in de tweede set vijf breekkansen en kwam vervolgens op stoom.

De foutenlast van Mertens nam toe en de Amerikaanse kreeg haar fans op de banken door de laatste tien games alle te winnen. In de volgende ronde treft ze voormalig nummer 1 Caroline Wozniacki.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky