x
Thesportsnewz

Verstappen wint in Japan, verovert zesde constructeurstitel voor Red Bull

Verstappen wint in Japan, verovert zesde constructeurstitel voor Red Bull
  • PublishedSeptember 24, 2023

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar
01:28

Formule 1 Volgende week kan Verstappen zijn derde wereldtitel winnen, op zaterdag door drie punten uit te lopen tijdens de sprintrace, of op zondag tijdens de hoofdrace.

Liam van de Ven

24 september 2023 om 9:06

Leestijd 1 minuut

Max Verstappen viert zijn overwinning op het Suzuka Circuit in Japan. Foto Frank Robichon/EPA

Formule 1-coureur Max Verstappen zet zondag zijn reeks aan zeges voort door vanaf pole position eerste te worden in de Grand Prix van Japan. De Red Bull-racer won daarmee zijn dertiende race dit seizoen, en sleepte de constructeurstitel binnen, de prijs voor coureurs van één team. Dit ondanks een slechte race van Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez.
McLaren veroverde de tweede en derde plek, die werden ingevuld door teamgenoten Lando Norris en Oscar Piastri. Die laatste stond voor het eerst op het podium bij de Formule 1. Charles Leclerc van Ferrari werd vierde, en Lewis Hamilton werd vijfde in de Mercedes.
Volgende week verplaatst het Formule 1 zich naar Qatar. Verstappen kan zijn derde wereldtitel daar winnen, op zaterdag door drie punten uit te lopen tijdens de sprintrace, of op zondag tijdens de hoofdrace.
Lees ook Verstappen blijft altijd koel, ook na zijn bijzondere record


Lees verder…….

Written By
Henry