x
Thesportsnewz

Van de Zandschulp verslaat Bautista en gaat naar tweede ronde in Basel

Van de Zandschulp verslaat Bautista en gaat naar tweede ronde in Basel
  • PublishedOctober 24, 2023

Pro Shots

Botic van de Zandschulp

NOS Sport•vandaag, 19:47

Botic van de Zandschulp heeft op het sterk bezette ATP-toernooi van Basel de tweede ronde bereikt. De mondiale nummer 65 was met 7-5, 6-7, 6-2 te sterk voor Roberto Bautista Agut, de nummer 48 van de ATP-ranglijst.

De Spanjaard raakte in de zomer bij het verzorgen van zijn paarden geblesseerd aan zijn linkerenkel en maakte onlangs zijn rentree. Hij won pas één duel, maar liet glimpen van zijn oude vorm zien.

Van de Zandschulp, die zich plaatste via de kwalificatie, speelde ook prima. Hij was fitter en had daar met name in de lange rally’s voordeel van. Een slechte zesde game in de laatste set deed Bautista de das om: Van de Zandschulp brak hem op love en won de wedstrijd met nog een break.

Drie op een rij

Voor de Nederlander is het de eerste keer sinds een half jaar dat hij, inclusief de kwalificatie, drie partijen op rij wint. In april verloor Van de Zandschulp in München pas in de finale.

In de tweede ronde speelt Van de Zandschulp tegen de winnaar van het duel tussen Felix Auger-Aliassime en Leandro Riedi.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky