x
Thesportsnewz

Tenniswereld kijkt uit naar rentree Nadal: ‘Hij gaat voor de grote titels’

Tenniswereld kijkt uit naar rentree Nadal: ‘Hij gaat voor de grote titels’
  • PublishedDecember 28, 2023

EPA

NOS Sport•gisteren, 17:32

Het nieuwe tennisseizoen gaat op 31 december van start in Brisbane, Australië, met zowel bij de mannen als de vrouwen een sterk bezet toernooi.

Bij de mannen is iedereen vol verwachting over de terugkeer van Rafael Nadal, het Spaanse tennisicoon met 22 grandslamzeges achter zijn naam. Hij speelde bij de Australian Open van vorig jaar zijn laatste partij en kampte vervolgens met een heupblessure, waaraan hij in het voorjaar werd geopereerd.

Laatste seizoen?

Met zijn 37 jaar zou het weleens zijn laatste seizoen als prof kunnen worden, hoewel Nadal zelf begin deze maand nog een slag om de arm hield: “Ik heb hard gewerkt om weer terug te komen. Als mijn lichaam me toestaat door te gaan en ik er plezier in heb, lijkt het me niet zinvol een einddatum te hebben.”

Bij de vrouwen maakt Naomi Osaka haar rentree. De viervoudige grandslamwinnares uit Japan speelde sinds september 2022 geen wedstrijd meer, kampte met mentale problemen en werd moeder. Over haar kun je vrijdag meer lezen.

Bekijk hoe Rafael Nadal in januari in de tweede ronde van de Australian Open verloor van Mackenzie McDonald:

Januari 2023: Nadal druipt af bij Australian Open

Het is niet voor het eerst dat Nadal na een lange afwezigheid terugkeert op de tennisbaan: in 2021 kwam hij door blessureleed ook nauwelijks aan spelen toe. Bij zijn rentree, begin 2022, won hij meteen de Australian Open en vier maanden later zijn geliefde Roland Garros, voor de veertiende keer.

Kunnen we zo’n sensationele comeback van de gravelkoning nu ook weer verwachten? Dat is zeer de vraag.

Twijfels

Zijn coach Carlos Moya is er in ieder geval niet gerust op dat het kwetsbare lichaam van Nadal overeind blijft als het wordt blootgesteld aan de ontberingen van grandslamtennis.

“Rafa maakt straks de stap van trainingen, die erg goed gaan, naar wedstrijden. Dat zijn hele andere omstandigheden”, aldus de Spanjaard, sinds 2017 de coach van Nadal. “Een vijfsetter spelen, winnen, rusten, twee dagen later weer de baan op… daarover heb ik mijn twijfels, zeker als het om een grandslamtoernooi gaat.”

Waar starten de Nederlanders?
Brisbane is niet de officiële opening van het tennisseizoen. Dat is de United Cup in Perth en Sydney, een gemengde teamcompetitie die op 29 december begint en voor de tweede keer wordt gehouden.
Nederland doet voor het eerst mee, met Tallon Griekspoor, Arantxa Rus, Wesley Koolhof en Demi Schuurs. Thiemo d …
Lees verder…….

Written By
Sky