x
Thesportsnewz

Van de Zandschulp strandt in Auckland, Rus wel naar kwartfinales in Hobart

Van de Zandschulp strandt in Auckland, Rus wel naar kwartfinales in Hobart
  • PublishedJanuary 10, 2024

AFP

Botic van de Zandschulp

NOS Sport•vandaag, 06:55•Aangepast vandaag, 08:48

Botic van de Zandschulp is in de achtste finales van het ATP-toernooi van Auckland uitgeschakeld. Hij verloor in twee sets van de Chileen Alejandro Tabilo (7-5, 6-3).

Arantxa Rus bereikte wel de kwartfinales in Oceanië. De Nederlandse nummer 50 van de wereld rekende bij het toernooi van Hobart in twee sets af met Française Varvara Gratsjeva (WTA-39): 6-2, 6-3.

De toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland gelden voor de tennissers als voorbereiding op de Australian Open. Het eerste grandslamtoernooi van het tennisjaar begint komende zondag in Melbourne.

Pattinama-Kerkhove dicht bij hoofdtoernooi Australian Open
Lesley Pattinama-Kerkhove is nog één gewonnen wedstrijd verwijderd van het hoofdtoernooi van de Australian Open. De Nederlandse nummer 235 van de wereld rekende in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi in twee sets af met de Poolse Katarzyna Kawa (6-4, 6-1). In de derde ronde speelt ze tegen Sara Bejlek (WTA-134).
Ook Arianne Hartono (WTA-150) mag blijven hopen op een ticket voor het hoofdtoernooi. Hartono versloeg de Hongaarse Panna Udvardy (7-6, 6-3) en is door naar de tweede ronde.
Gijs Brouwer werd in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlandse nummer 154 van de wereld verloor met 6-4, 6-4 van de Slowaak Alex Molcan (ATP-118).

Rus, die zich in de eerste ronde in drie sets langs de jonge Tsjechische Linda Fruhvirtová had geknokt, trok de eerste set na een break in de vierde game naar zich toe. Ook in de tweede set drukte de 33-jarige Rus door in de vierde game. Gratsjeva kwam nog terug tot 4-3, maar daarna was de koek op.

In de volgende ronde treft Rus de als eerste geplaatse Belgische Elise Mertens, van wie ze de twee voorgaande partijen verloor.

Tweede nederlaag Van de Zandschulp

Tegen de Chileense nummer 82 van de wereld had Van de Zandschulp in de eerste game meteen een breakpoint te pakken. Op 5-4 mocht hij serveren voor de set, maar plots liet Tabilo zijn beste spel zien en pakte hij drie games op rij.

De Chileense qualifier trok die lijn in de tweede set door en zette Van de Zandschulp op een 0-3 achterstand. Die klap kwam de Nederlander niet meer te boven. Tabilo had daarna aan een matchpoint genoeg om de partij te beslissen.

Het betekende de tweede nederlaag van het jaar voor Van de Zandschulp, die in Auckland zijn tweede toernooi onder zijn nieuwe Zweedse trainer Johan Örtegren speelde. Een week geleden werd hij bij het ATP-toernooi van Hongkong ook uitgeschakeld in de tweede ronde. Toen verloor hij van het 18-jarige Chinese talent Juncheng Shang.

Eerder deze week bereike Van de Zandschulp de achtste finales in Auckland door in twee sets af te rekenen met het Amerikaanse servicekanon Christopher Eubanks (ATP-29).

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky