x
Thesportsnewz

Griekspoor verslaat Fils en treft verrassende Cazaux in derde ronde Australian Open

Griekspoor verslaat Fils en treft verrassende Cazaux in derde ronde Australian Open
  • PublishedJanuary 18, 2024

AFP

Tallon Griekspoor in actie tegen Arthur Fils

NOS Sport•vandaag, 09:52•Aangepast vandaag, 12:01

Tennisser Tallon Griekspoor is net als vorig jaar door naar de derde ronde van de Australian Open. In Melbourne was de 27-jarige Haarlemmer in vier sets te sterk voor de Fransman Arthur Fils, 3-6, 6-1, 7-5, 6-4.

De als 28ste geplaatste Griekspoor neemt het in de derde ronde op tegen de Franse Arthur Cazaux, die stuntte tegen de Deen Holger Rune (8).

Griekspoor begon moeizaam en verloor de eerste set kansloos. Hij vond gaandeweg zijn ritme en kon zich terugknokken in de partij, ook omdat Fils slordig werd.

De derde set liep op service tot Griekspoor met een lob en een return op de lijn op 5-5 de Fransman brak. Griekspoor pakte de set, verspeelde een voorsprong in set vier, maar plaatste op 4-4 echter weer een break.

Pro Shots

Arthur Fils in actie tegen Tallon Griekspoor

Dat deed de Nederlander onder andere door een smash van Fils knap te pareren en met een fraaie passeerslag. Daarmee werd het 0-30 op de service van de Fransman die even later ook nog een dubbele fout sloeg. Vervolgens serveerde Griekspoor de partij eenvoudig uit.

Met zijn zege neemt Griekspoor revanche op Fils, die hem in 2023 op de US Open nog in vijf sets verslagen had in de eerste ronde.

Niet in paniek

Na afloop was Griekspoor uiteraard zeer tevreden over zijn optreden.

“In de derde en de vierde set speel ik heel goed op de punten waarop het moet. Dus ik ben heel blij met deze overwinning. En ik ben blij met hoe ik vandaag getennist heb, zeker als ik het vergelijk met twee, drie dagen geleden was het allemaal veel beter. Ik ben goed rustig gebleven en geen moment in paniek geraakt.”

Bekijk hieronder de reactie van Griekspoor na zijn zege op Arthur Fils.

Griekspoor: ‘Goed rustig gebleven, geen moment in paniek geraakt’

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky