x
Thesportsnewz

Weer moeizame zege Djokovic, die ruziet met toeschouwer: ‘Je wilt niet weten wat hij zei’

Weer moeizame zege Djokovic, die ruziet met toeschouwer: ‘Je wilt niet weten wat hij zei’
  • PublishedJanuary 18, 2024

Reuters

Novak Djokovic

NOS Sport•vandaag, 14:22

Novak Djokovic maakt vooralsnog geen overtuigende indruk bij de Australian Open. De tienvoudig winnaar won ook zijn tweede wedstrijd op moeizame wijze. Hij klopte de Australiër Alexei Popyrin: 6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3.

Hoewel Djokovic de voorbije dagen ontkende dat hij last had van een recent opgelopen polsblessure, oogde de Serviër niet helemaal okselfris in de Rod Laver Arena.

Klachten

Hij deed gedurende de partij soms wat rekoefeningen met zijn vingers, wat erop kan duiden dat zijn polsklachten nog niet voorbij zijn. Djokovic kampte daarnaast met verkoudheidsklachten. Het deed het niveau van de titelhouder geen goed.

Popyrin maakte daar aanvankelijk gebruik van en deed Djokovic veel pijn met zijn powertennis. De mondiale nummer 43 liet op 5-4 in de derde set vier setpunten liggen, waaronder drie op 0-40.

Reuters

Alexei Popyrin

Djokovic nam vervolgens in de tiebreak van de derde set het heft in handen en gaf de moegestreden Popyrin geen kans meer. De Serviër keerde zich na zijn benutte matchpoint met een euforische schreeuw tot een toeschouwer, die hem eerder in de partij had dwarsgezeten.

Ruzie met toeschouwer

De Serviër had in de vierde set de confrontatie met de toeschouwer gezocht, nadat hij voortdurend door de fan uit zijn concentratie werd gehaald. “Je wilt niet weten wat hij tegen mij zei”, legde Djokovic op de persconferentie zijn actie uit.

“Er werd van alles tegen mij gezegd op de baan, vooral vanuit die hoek. Op een gegeven moment zei ik tegen hem dat hij naar beneden moest komen en het in mijn gezicht moest zeggen. Hij had helaas niet de moed om naar beneden te komen. Hij maakte vanaf de tribune wel zijn excuses”, aldus de Serviër.

Djokovic ruziet met toeschouwer: ‘Je wilt niet weten wat hij tegen mij zei’

Djokovic gaf toe dat hij momenteel niet lekker in zijn vel zit. “Ik ben nu niet op mijn best. Ik zoek naar mijn vorm, maar ik heb vaker in deze situatie gezeten. Het voordeel van het spelen op een grandslamtoernooi is dat je altijd een rustdag hebt. Dus nu ga ik weer goed herstellen.”

Tsitsipas maakt het zich onnodig moeilijk

Stefanos Tsitsipas drong ten koste van Jordan Thompson door tot de derde ronde. De als zevende geplaatste Griek maakte het zichzelf onnodig moeilijk, maar was na ruim 3,5 uur goed tennis de Australiër wel de baas: 4-6, 7-6 (6), 6-2, 7-6 (4).

Tsitsipas, de verliezend finalist van vorig jaar, kreeg in de eerste set zes breakpunten tegen en Thompson benutte de laatste. Toen de Griek voor de wedstrijd serveerde op 5-4 in de vierde set, kreeg de Australiër pas zijn zevende breakkans.

Thompson, die toen al twee wedstrijdpunten overleefd had, kwam langszij en kreeg in game twaalf vier setpunten. Tsitsipas overleefde die, sleepte een tiebreak uit het vuur en speelde daarin uitstekend.

EPA

Stefanos Tsitsipas haalt opgelucht adem na zijn overwinning op Jordan Thompson

De Verenigde Staten hebben vijf man in de mondiale top dertig en vier van hen speelden woensdag. Tommy Paul, als veertiende geplaatst, komt donderdag in actie.

De als twaalfde geplaatste Taylor Fritz versloeg de Fransman Hugo Gaston zonder problemen: 6-0, 6-3, 6-1. Sebastian Korda, als 26ste geplaast, won ook simpel van de Fransman Quentin Halys: 6-4, 6-4, 6-4.

Ben Shelton, de nummer zestien op de plaatsingslijst, klopte de taaie de Australiër Christopher O’Connell: 6-4, 6-1, 3-6, 7-6 (5). Shelton maakte in set vier een achterstand goed en sloeg op zijn vijfde matchpoint toe.

Voor Frances Tiafoe viel het doek. De Tsjech Tomas Machac verraste de als zeventiende geplaatste Amerikaan met 6-4, 6-4, 7-6 (5) en staat voor het eerst in ronde drie op een grandslamtoernooi.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky