x
Thesportsnewz

Djokovic en Sabalenka flink op de proef gesteld op Indian Wells

Djokovic en Sabalenka flink op de proef gesteld op Indian Wells
  • PublishedMarch 10, 2024

EPA

Novak Djokovic

NOS Sport•vandaag, 10:12

Novak Djokovic en Aryna Sabalenka zijn flink op de proef gesteld in hun partijen in de derde ronde van het tennistoernooi van Indian Wells, maar ze wonnen wel.

De als eerste geplaatste Djokovic rekende in drie sets af met Aleksandar Vukic: 6-2, 5-7, 6-3. Sabalenka overleefde tegen de lastige Peyton Stearns vier matchpoints en won uiteindelijk ook in drie sets: 6-7 (2), 6-2, 7-6 (8).

Voor de Servische nummer één van de wereld was het zijn 400ste overwinning op een masterstoernooi. Alleen Rafael Nadal (406) heeft er meer. Met 40 mastertitels is Djokovic al wel de recordhouder. Toch ging het tegen de nummer 69 van de wereld niet vanzelf.

Vukic maakte het de vijfvoudig winnaar van Indian Wells erg lastig. De Australiër was meestal de baas in de lange rally’s, maar met goed serveren sloeg Djokovic zich toch naar de winst. In de volgende ronde treft hij de Italiaan Luca Nardi.

Medvedev door, Hurkacz naar huis

De 36-jarige Djokovic staat, mede door zijn absentie in de coronatijd, voor het eerst in vijf jaar weer in het schema van het altijd sterk bezette toernooi in Californië. Vrijwel de gehele tennistop is aanwezig aan de Amerikaanse westkust. Vandaag komen onder anderen Carlos Alcaraz (ATP-2), Jannik Sinner (ATP-3) en Andrej Roeblev (ATP-5) de baan op.

Vannacht plaatste Daniil Medvedev (ATP-4) zich al eenvoudig voor de volgende ronde, net als Casper Ruud (ATP-9). Maar Hubert Hurkacz (ATP-8) verloor verrassend van de 37-jarige Fransman Gaël Monfils, topspeler van weleer die nu 54ste van de wereld is.

Nederlander Tallon Griekspoor speelt morgen zijn partij bij de laatste 32 van het toernooi tegen de Duitser Alexander Zverev (ATP-6).

EPA

Aryna Sabalenka

In het vrouwentoernooi voorkwam de Sabalenka ternauwernood een uitschakeling. Pas na een kleine drie uur tennis versloeg de Belarussische nummer twee van de wereld de Amerikaanse Stearns (WTA-64). De beslissing viel in een slopende derde set, die een uur en twintig minuten duurde.

Vier matchpoints

Sabalenka won de supertiebreak met 8-6, nadat Stearns een set eerder op 5-4 en met 40-0 voorsprong op eigen servicegame vier matchpoints had verspeeld.

“Dit was zeker een van mijn gekste partijen ooit”, zei Sabalenka achteraf. Een pijnlijke enkel had haar ook nog dwars gezeten tijdens de partij, vertelde ze. “Ik heb geknokt om elke bal terug te slaan. Het voelt nu oké, maar we zien wel hoe het verder gaat.”

Eerder was Coco Gauff (WTA-3) ook al aan uitschakeling ontsnapt. De Amerikaanse won …
Lees verder…….

Written By
Sky