x
Thesportsnewz

Bijenzwerm bij Alcaraz-Zverev legt tennis in Indian Wells twee uur stil

Bijenzwerm bij Alcaraz-Zverev legt tennis in Indian Wells twee uur stil
  • PublishedMarch 15, 2024

AFP

Alcaraz moest de bijen van zich afslaan

NOS Sport•vandaag, 07:01

Een bijzonder moment donderdagavond bij het masterstoernooi van Indian Wells. De wedstrijd tussen Carlos Alcaraz en Alexander Zverev werd zo’n twee uur stilgelegd vanwege een bijenzwerm.

De kwartfinalewedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Alcaraz met 6-3, 6-1.

Na negentien minuten, bij een 1-1 stand, verzamelde een zwerm bijen zich boven het tennispark in Californië. De Spanjaard Alcaraz probeerde de beestjes bij zich weg te slaan, maar dat lukte niet. De wedstrijd moest worden onderbroken.

Kijk hier naar de beelden van de bijenaanval:

Bijenzwerm teistert Indian Wells, Alcaraz moet van de baan rennen

De bijen, die zich bij een camera verzamelden, werden uiteindelijk met een stofzuiger verwijderd. Na 1 uur en 48 minuten werd de wedstrijd hervat. De onderbreking deerde Alcaraz, de nummer twee van de wereld, niet. Hij plaatste zich overtuigend voor de halve finales.

“Dit was zonder twijfel de gekste wedstrijd die ik in mijn loopbaan heb gespeeld”, zei de Spanjaard. “Aanvankelijk dacht ik dat het maar een paar bijen waren, maar toen ik naar de lucht keek, zag ik er duizenden. Het was bizar. Ik ga niet liegen: ik ben een beetje bang voor bijen.”

Voor Alcaraz hadden ook Jannik Sinner en Tommy Paul zich al geplaatst voor de halve eindstrijd. Er moest dus nog één naam worden toegevoegd aan dat rijtje. Dat werd Daniil Medvedev.

De Rus had het zwaar met de Deen Holger Rune, maar wist uiteindelijk in een bijna twee uur durende partij af te rekenen met zijn tegenstander: 7-5, 6-4.

Het wordt voor Medvedev zijn eerste halve finale op een masterstoernooi sinds Rome, in mei vorig jaar.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky