x
Thesportsnewz
Uncategorized

Olympisch kampioen Haile Gebrselassie gaat in Ethiopië vechten tegen rebellen

Olympisch kampioen Haile Gebrselassie gaat in Ethiopië vechten tegen rebellen
  • PublishedNovember 25, 2021

Het conflict in Ethiopië is al een jaar aan de gang en heeft al duizenden mensen het leven gekost. Naar schatting twee miljoen mensen hebben hun huis moeten ontvluchten. Nadat de rebellen aankondigden dat ze zouden oprukken naar de hoofdstad Addis Ababa, is de boel geëscaleerd. Maandag kondigde Abiy Ahmed Abiy Ahmed aan dat hij zelf naar de frontlinie zal trekken om de verdediging te leiden. Dat voorbeeld wordt nu dus gevolgd door Gebrselassie.„Wat doe je als het bestaan van je land op het spel staat? Sorry, maar dan laat je gewoon alles vallen”, aldus de viervoudige wereldkampioen op de 10.000 meter, die momenteel een tiental bedrijven leidt vanuit de Ethiopische hoofdstad. „Of ik tot mij …
Lees verder…….

Written By
Brandy