x
Thesportsnewz
Uncategorized

Live Giro: Nieuwe sprinterskansen in zesde etappe

Live Giro: Nieuwe sprinterskansen in zesde etappe
  • PublishedMay 12, 2022

Volg de zesde etappe over 192 kilometer van Palmi – ScaleaEtappe 6: Palmi – ScaleaWanneer: donderdag 12 mei, start om 12u35Afstand: 192 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: sprintersetappeLastigheid: **Het parcours van de zesde etappe is niet veeleisend en slingert zich over een brede weg langs de kust naar het noorden. De lange maar milde klim die van Mileto naar de luchthaven Razza in Vibo Valentia (4e categorie) leidt, is de enige belemmering onderweg en komt al na twintig kilometer. Wat volgt zijn ongetwijfeld prachtige plaatjes langs de kust, maar is vooral een opbouw richting een aangekondigde en onvermijdbare sprint.Bekijk hieronder alle klassementenEtappe 7: Diamante – PotenzaWanneer: vrijdag 13 mei, start om 11u40Afstand: 196 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: overgangsetappeLastigheid: ****Op vrijdag de dertiende wacht een zeer uitdagende etappe door de zuidelijke Apennijnen. De start langs de zee is het enige vlakke stuk. Voorbij Maratea golft de route continu, met onderweg milde, maar ook zwaardere hellingen.Na het beklimmen van de Passo della Colla (cat.3 ) en het bereiken van Lauria, gaat het over de Monte Sirino (cat. 1) om vervolgens via Viggiano over de uitdagende Montagna Grande di Viggiano (cat. 2) naar de laatste, officiële beklimming van de dag naar Sellata (cat. 3) te trekken. Daarna is het echter nog 24 kilometer richting de finish in Potenza. De laatste kilometers lopen bergopwaarts door de binnenstad. De laatste 350 meter zijn venijnig maar ideaal voor de betere punchers, met een gemiddeld stijgingspercentage van 8% en een maximum van 13% op het eind.Etappe 8: Napoli-NapoliWanneer: zaterdag 14 mei, start om 13u35Afstand: 153 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: overgangsetappeLastigheid: **Vandaag wacht een korte, maar uitdagende en intense etappe in en rond Napels. De route klimt de Posillipo-heuvel op, richting Bacoli en maakt daar een lus langs de kust. Na Bacoli leggen de renners vier keer het circuit van Monte di Procida (19 km) af. De wegen zijn hier goed geasfalteerd maar smal, met een opeenvolging van bochten en constant veranderende hellingen. Voorbij Torregaveta, in Baia, gaat de route met een helling van 14% omhoog naar Lago Lucino, waar de renners aan het einde van de laatste ronde het circuit verlaten. Daarna gaat het terug naar Bacoli en Posillipo langs dezelfde route, met een lange afdaling langs de Via Petrarca die leidt naar de laatste kilometers in het stadscentrum.Etappe 9: Isernia – BlockhausWa …
Lees verder…….

Written By
Larry