x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Giro d’Italia: Van der Poel bijgehaald na vroege vlucht

LIVE Giro d’Italia: Van der Poel bijgehaald na vroege vlucht
  • PublishedMay 21, 2022

Het parcours van de veertiende etappeⒸ DE TELEGRAAFEtappe 14: Santena – TorinoWanneer: zaterdag 21 mei, start om 13uAfstand: 147 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: overgangsetappeLastigheid: ****Een korte maar intense etappe, die de renners weinig tijd laat om op adem te komen. Het totale hoogteverschil van 3.000 meter is, vergeleken met de lengte van de etappe, een Alpenetappe waardig.De openingskilometers van Santena tot aan de voet van de eerste klim zijn het enige vlakke stuk van de dag. De route gaat van Rivodora naar Superga en omvat twee plaatselijke ronden van 36,4 kilometer met beklimmingen naar Superga (cat.2 ) en de Colle della Maddalena (cat. 2). De eerste is vijf kilometer lang, met gemiddeld rond de 10% en een maximum van 14%. De laatste is veel korter maar slingert zich via een smalle weg door het bos, met zware stukken tot 20%. Een technische afdaling leidt dan in een rotvaart helemaal naar de finish.Etappe 15: Rivarolo Canavese – CogneWanneer: zondag 22 mei, start om 12u15Afstand: 177 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: bergetappeLastigheid: ****De tweede week wordt afgesloten met de derde bergetappe in de Piëmontese Alpen door de Valle d’Aosta. Aanvankelijk loopt de route door de Canavese en de Dora Baltea-vallei, helemaal tot aan Aosta. Vervolgens krijgt de renners drie lange opeenvolgende beklimmingen voorgeschoteld naar Pila (cat. 1), Verrogne (cat. 1) en Cogne (cat. 2). Deze beklimmingen van elk meer dan tien kilometer gaan over brede en goed geasfalteerde wegen, met een aantal haarspeldbochten ertussen. De twee eerste beklimmingen worden gevolgd door een snel lopende afdaling, met dezelfde kenmerken.Op ruim 22 km wordt de scherpe slotklim aangevat met een lang stuk vals plat. De klim is een loper van gemiddeld 4,3% gemiddeld en pas in het slot het steilste stuk aan 11% om richting fininsh weer uit te vlakken naar lichtoplopend. Niet minder dan 46 van de laatste tachtig kilometer gaan bergop.Maandag 23 mei: derde rustdagAlvorens de loodzware slotweek aan te vatten, verhuist de hele karavaan naar oostelijke Alpen en kunnen de renners de benen toch voor één dagje wat laten rusten.Etappe 16: Salo – ApricaWanneer: dinsdag 24 mei, start om 11uAfstand: 202 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: bergetappeLastigheid: *****Meteen na de laatste rustdag wacht de koninginnenrit door de Alpen, met meer dan 5.000 hoogtemeters. De etappe begint in Salo, aan de oevers van het Gardameer, maar gaat vrijwel meteen omhoog en voert het peloton over een lange klim (bijna 30 km) naar de 2.000 meter hoge Goletto di Cadino (cat. 1).Na de afdaling richting Val Camonica gaat het meteen weer omhoog om in Edolo de legendarische Passo del Mortirolo (cat. 1) vanuit Monno te beklimmen. Drie kilometer voor de top wor …
Lees verder…….

Written By
Larry