x
Thesportsnewz
Uncategorized

Uitslagen en Standen Giro: Démare slaat wéér toe

Uitslagen en Standen Giro: Démare slaat wéér toe
  • PublishedMay 21, 2022

In dit bericht vind je dagelijks een liveticker met alle statistieken over de etappe van de dag en een overzicht van alle nog te verrijden etappes in de Giro d’Italia.Etappe 13: Sanremo – CuneoWanneer: vrijdag 20 mei, start om 13u20Afstand: 150 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: sprintersetappeLastigheid: **Na één enkele klim, de Colle di Nava (cat. 3) in het eerste deel van de route, volgt een lange rit door de Cuneo-vlakte. Op weg naar die Colle di Nava gaat de route door talrijke goed verlichte tunnels. De laatste kilometers van deze etappe worden gereden op brede, rechte en goed verharde stadswegen, met wel enkele rotondes. Bij de ingang van de oude stad van Cuneo rijden de renners 800 meter lang op geplaveide wegen, voordat ze de laatste kilometer afleggen richting finish aan gemiddeld 2,5%.Etappe 14: Santena – TorinoWanneer: zaterdag 21 mei, start om 13uAfstand: 147 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: overgangsetappeLastigheid: ****Een korte maar intense etappe, die de renners weinig tijd laat om op adem te komen. Het totale hoogteverschil van 3.000 meter is, vergeleken met de lengte van de etappe, een Alpenetappe waardig.De openingskilometers van Santena tot aan de voet van de eerste klim zijn het enige vlakke stuk van de dag. De route gaat van Rivodora naar Superga en omvat twee plaatselijke ronden van 36,4 kilometer met beklimmingen naar Superga (cat.2 ) en de Colle della Maddalena (cat. 2). De eerste is vijf kilometer lang, met gemiddeld rond de 10% en een maximum van 14%. De laatste is veel korter maar slingert zich via een smalle weg door het bos, met zware stukken tot 20%. Een technische afdaling leidt dan in een rotvaart helemaal naar de finish.Etappe 15: Rivarolo Canavese – CogneWanneer: zondag 22 mei, start om 12u15Afstand: 177 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: bergetappeLastigheid: ****De tweede week wordt afgesloten met de derde bergetappe in de Piëmontese Alpen door de Valle d’Aosta. Aanvankelijk loopt de route door de Canavese en de Dora Baltea-vallei, helemaal tot aan Aosta. Vervolgens krijgt de renners drie lange opeenvolgende beklimmingen voorgeschoteld naar Pila (cat. 1), Verrogne (cat. 1) en Cogne (cat. 2). Deze beklimmingen van elk meer dan tien kilometer gaan over brede en goed geasfalteerde wegen, met een aantal haarspeldbochten ertussen. De twee eerste beklimmingen worden gevolgd door een snel lopende afdaling, met dezelfde kenmerken.Op ruim 22 km wordt de scherpe slotklim aangevat met een lang stuk vals plat. De klim is een loper van gemiddeld 4,3% gemiddeld en pas in het slot het steilste stuk aan 11% om richting fininsh weer uit te vlakken naar lichtoplopend. Niet minder dan 46 van de laatste tachtig kilometer gaan bergop.Maandag 23 mei: derde rustdagAlvorens d …
Lees verder…….

Written By
Larry