x
Thesportsnewz
Uncategorized

Organisatie Tour waarschuwt reizende teams voor boerenprotesten in Nederland

Organisatie Tour waarschuwt reizende teams voor boerenprotesten in Nederland
  • PublishedJuly 4, 2022

De Tourkaravaan reist maandag vanuit Denemarken naar de Franse westkust, waar de Tour dinsdag verder gaat met een etappe van Duinkerke naar Calais. De organiserende ASO heeft de teams laten weten dat op de Nederlandse wegen files kunnen ontstaan door boeren die met tractoren de weg op gaan om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.„Het is niet zo dat we Nederland mijden, maar we zijn er wel voor gewaarschuwd”, zegt de woordvoerder van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma. „Zowel binnen onze eigen organisatie als door de ASO. Je kan Nederland doorkruisen als je wil, maar dat is gezien de route niet de meest logische keuze.” De meeste teams rijden vanuit Denemarken door Duitsland en steken dan bij Limburg de grens over richting Antwerpen. Van daaruit rijden ze door naar Duinkerke.„Dat is goed te doen, we hebben helemaal geen oponthoud meege …
Lees verder…….

Written By
Larry