x
Thesportsnewz
Uncategorized

Djokovic moet diep gaan tegen Italiaan Sinner, Norrie volgende tegenstander

Djokovic moet diep gaan tegen Italiaan Sinner, Norrie volgende tegenstander
  • PublishedJuly 6, 2022

NOS Sport•gisteren, 18:16•Aangepast gisteren, 20:28De samenvatting van de vijfsetter tussen Djokovic en SinnerDe als eerste geplaatste Novak Djokovic heeft de halve finales van Wimbledon bereikt. Hij rekende in vijf sets af met de twintigjarige Italiaan Jannik Sinner. In de halve finales speelt Djokovic tegen de Brit Cameron Norrie.Sinner (ATP-13) speelde de eerste twee sets zeer sterk en won die met 7-5 en 6-2. De Italiaan speelde met lef, ging waar het kon vol voor de winner en zag Djokovic veel fouten maken. Sinner poetste een 4-1 achterstand in de eerste set weg en won na twee breaks alsnog de set.De Italiaan hield dat niveau vast in de tweede set en Djokovic slaagde er maar niet in een oplossing te vinden. Opnieuw werd de Serviër tweemaal gebroken. Maar Djokovic raakte niet in paniek, ging beter serveren en stelde snel orde op zaken, hij won vervolgens drie sets op rij: 6-3, 6-2 en 6-2.AFPDjokovic maakte een aantal schitterende puntenBij 5-2 in de vierde set ging Sinner tegen het gras met een ogenschijnlijk zware blessure. De Italiaan gleed uit toen hij probeerde een dropshot te halen. Vrij snel krabbelde hij op, Sinner kon de wedstrijd vervolgen. Na de vierde set zocht hij wel even kort de kleedkamer op, maar Sinner leek weinig last te hebben van zijn enkel.De korte onderbreking haalde Djokovic niet uit zijn ritme en met bij vlagen schitterend tennis rekende hij vervolgens vlot af met de jonge Italiaan.”We hebben vandaag twee verschillende wedstrijden gespeeld”, zei Djokovic. “In de eerste liep het voor mij niet en was Jannik de dominante speler. Na twee verloren sets heb ik mezelf opgepept. Soms helpt dat. Ik had het geluk dat ik goed begon aan de derde set, dat was de ommekeer. Het gaf mij vertrouwen en bij hem bespeurde ik enige twijfel.”AFPJannik Sinner ging naar de grond, maar kon de wedstrijd vervolgenDjokovic heeft nu voor de elfde keer de halve eindstrijd van Wimbledon bereikt. In die halve finale treft hij de Brit Cameron Norrie. De lange Brit won na vijf sets van de Belg David Goffin.De ongeplaatste Goffin, nummer 58 op de wereldranglijst, kwam tot twee keer toe een set voor, maar gaf bij 5-5 in de vijfde set een break weg. Norrie mocht daarna zelf serveren voor de wedstrijd en bij zijn tweede matchpoint was het raak.De twee andere kwartfinales bij de mannen worden woensdag gespeeld. Dan neemt Taylor Fritz het op tegen Rafael Nadal, Cristian Garin speelt tegen Nick Kyrgios.Deel artikel:L …
Lees verder…….

Written By
Sky