x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Langste etappe Tour de France ontbrandt direct bij de start

LIVE Langste etappe Tour de France ontbrandt direct bij de start
  • PublishedJuly 7, 2022

Etappe 6: Binche – LongwyWanneer: donderdag 7 juli, start om 12u05 en aankomst omstreeks 17u15Afstand: 219,9 kilometerType: puncherkansDe langste etappe van deze Ronde van Frankrijk is op het lijf geschreven van Mathieu van der Poel. In de laatste zestig kilometer gaat het vrijwel continu op en af. Eerst glooit het landschap nog, maar in de laatste twintig kilometer wordt het klimmen wat serieuzer. Op vijf kilometer ligt de Côte de Pulventeux, 800 meter à 12,3 procent, volgt de belangrijkste scherprechter. Daar kunnen de punchers hun hart ophalen. Vervolgens is het dalen geblazen, waarna de weg in de laatste anderhalve kilometer weer gevoelig omhoog loopt.OverzichtDe winnaar van de Tour van dit jaar zal van alle markten thuis moeten zijn, aangezien de organisatie een zeer gevarieerd parcours heeft uitgetekend. Hieronder vind je een overzicht van wat de renners de komende weken allemaal te wachten staat.Bekijk hieronder alle nog te verrijden etappes:Etappe 7: Tomblaine – La Planche des Belles FillesWanneer: vrijdag 8 juli, start om 13u05 en aankomst omstreeks 17u17Afstand: 176,3 kilometerType: klimmersetappeHet is in rit 7 tijd voor de eerste echte berg van deze Tour de France: La Planche des Belles Filles. Het is met slechts zeven kilometer in lengte nog niet een col van de mythische proporties zoals later in de ronde, maar wel een die er mag wezen. Vooral de de percentages vallen op. 8,7 procent gemiddeld is niet extreem, maar omdat er ook makkelijkere (tot bijna vlakke) stroken tussen zitten, zijn er ook veel zwaardere kilometers. In de laatste honderden meters komt het stijgingspercentage op momenten zelfs boven de twintig uit. De aanloop richting La Plance des Belles Filles is niet heel lastig, dus er zal op de klim zelf nog genoeg energie zijn om de boel te laten ontploffen. De vraag is alleen of de klassementsrenners hier om de zege gaan strijden of dat de vluchters dat doen.Etappe 8: Dole – LaussaneWanneer: zaterdag 9 juli, start om 13u05 en aankomst omstreeks 17u28Afstand: 186,3 kilometerType: puncherskansDe achtste rit van deze Tour de France is er wederom een die vele kanten uit kan. De vluchters maken zeker kans tijdens deze overgangsetappe die van Frankrijk naar Zwitserland leidt. Onderweg gaat het veel op en af, maar nooit wordt het extreem lastig. De zwaarste klim is de Côte des Rousses (6,7 kilometer á 5 procent). Dit maakt dat veel renners hun kans zullen ruiken. De laatste vier …
Lees verder…….

Written By
Larry