x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Grote groep met Mollema voorop na zinderende start

LIVE Grote groep met Mollema voorop na zinderende start
  • PublishedJuly 16, 2022

Etappe 14: Saint-Étienne – MendeWanneer: zaterdag 16 juli, start om 12.15 uur en aankomst omstreeks 17.15 uurAfstand: 195 kilometerType: heuvelritEr wacht vandaag geen enkele echte col, maar de inspanningen zijn onophoudelijk. Deze passage door de Loire, Haute-Loire en Lozère zal de meest robuuste ontsnappingskoningen aanzetten tot actie. Op de korte maar venijnige beklimming van de Croix Neuve Montée Jalabert die naar het vliegveld leidt (3 kilometer aan 10,2%), wacht er een dubbel gevecht: dat voor de dagzege en dat binnen de groep van favorieten.OverzichtDe winnaar van de Tour van dit jaar zal van alle markten thuis moeten zijn, aangezien de organisatie een zeer gevarieerd parcours heeft uitgetekend. Hieronder vind je een overzicht van wat de renners de komende weken allemaal te wachten staat.Bekijk hieronder alle nog te verrijden etappes:Etappe 15: Rodez – CarcassonneWanneer: zondag 17 juli, start om 13.05 uur en aankomst omstreeks 17.50 uurAfstand: 200 kilometerType: vlakDe weg naar Carcassonne is vaak heuvelachtig en nodigt uit tot ontsnappingen. Maar deze keer is het parcours ontworpen om deze dag te reserveren voor de sprintersploegen. Op voorwaarde dat zij zich toeleggen op het controleren van de vlucht van de dag, van wie in de derde week altijd een verrassing kunnen verwachten.Derde rustdagMaandag 18 juli kunnen de renners genieten van het prachtige, middeleeuwse Carcassonne. Al is de kans groter dat ze zich zullen beperken tot een kort koffie-ritje en een uitgebreide massage om de moeie benen wat te sparen.Etappe 16: Carcassonne – FoixWanneer: dinsdag 19 juli, start om 12.30 uur, aankomst omstreeks 17.10 uurAfstand: 179 kilometerType: overgangsetappeEén van de negen ritten in het middengebergte die deze Grande Boucle kent. Een overgangsrit naar de echte Pyreneeëncols, maar met de Port de Lers (11,4km aan 7%) en de Mur de Péguère (9,3km aan 7,9%) liggen er twee serieuze valstrikken in voor de klassementsrenners. Richting de finish is het aan de betere dalers om de twintigtal kilometer richting Foix in te duiken.Etappe 17: Saint-Gaudens – PeyragudesWanneer: woensdag 20 juli, start om 13.15 uur en aankomst omstreeks 17.00 uurAfstand: 130 kilometerType: bergritKort maar krachtig. Net als in de Alpen kan er twee dagen op een rij hevig oorlog worden gemaakt in de Pyreneeën. Voor de renners aankomen trekt de Tour over de Aspin, de vervelende Hourquette d’Anzican en de Val Louron-Azet. De slotklim is pijnlijk, met 8 kilometer aan 7,8%. Wie niet in zijn dagje is, valt uit het klassement. Tadej Pogacar verkende de rit en zijn reactie op het vliegveld van Peyragudes zegt alles.Etappe 18: Lourdes – HautacamWanneer: donderdag 21 juli, start om 13.30 uur en aanko …
Lees verder…….

Written By
Larry