x
Thesportsnewz
Uncategorized

Historisch: Brinkman eerste Nederlandse atlete met medaille op EK-marathon

Historisch: Brinkman eerste Nederlandse atlete met medaille op EK-marathon
  • PublishedAugust 15, 2022

De zege ging in 2.28.36 naar de Poolse Aleksandra Lisowska, de Kroatische Matea Parlov Kostro werd tweede in 2.28.42.Tien atletes, onder wie Brinkman, liepen voorop bij het ingaan van de laatste ronde in München. Dat gezelschap werd al snel uitgedund tot zeven loopsters. Na 39 kilometer zette Lisowska de aanval in en zij liep steeds verder uit. Ook Dattke nam aanvankelijk afstand van Brinkman, maar de Duitse wist haar tempo niet vast te houden.Brinkman (links) tijdens de race.Ⓒ ANP/HHIn de laatste honderden meters leek het er even op dat Brinkman net naast de medailles zou grijpen. Terwijl Lisowska en Parlov Kostro enkele meters voor haar liepen, streed de Nederlandse met Dattke om de derde plaats. De zichtbaar tegen de pijn vechtende Brinkman kwam net iets eerder dan de Duitse over de meet.NijboerNiet eerder wist een Nederlandse vrouw het podium te halen op de marathon bij de Europese kampioenschappen. In 1982 was Gerard Nijboer in Athene de beste bij de mannen.Nieke Brinkman (geheel rechts) grijpt het brons.Ⓒ ANP/HHVoor Brinkman was het haar eerste kampioenschapsmarathon namens Nederland. Ze legt zich pas sinds kort toe op de marathon. Dit voorjaar verpulverde ze tijdens de marathon van Rotterdam het Nederlands record van Lornah Kiplagat en zette het op 2.22.51.HoltermanJill Holterman eindigde met een tijd van 2.35.25 als 21e in het hete München, waar het rond de 25 graden Celsius was. Ruth van der Meijden stapte uit. De atleten hadden de organisatie in een open brief gevraagd de marathon te vervroegen, maar aan dat verzoek werd geen gehoor gegeven.De Europese kampioenschappen atletiek gingen maandag van start.Telesport nieuwsbriefDagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.Lees hier ons privacybeleid. …
Lees verder…….

Written By
Brandy