x
Thesportsnewz
Uncategorized

Quintana uit Tour-uitslag geschrapt na vondst verboden pijnstiller, Colombiaan ontkent

Quintana uit Tour-uitslag geschrapt na vondst verboden pijnstiller, Colombiaan ontkent
  • PublishedAugust 18, 2022

Volgens de reglementen is het gebruik van het middel, dat kan leiden tot misselijkheid, slaperigheid en verminderde concentratie, geen overtreding van het dopingreglement. Omdat het ook nog de eerste keer is dat Quintana (32) erop is betrapt, volgt geen schorsing. De Colombiaan kan dus vrijdag gewoon starten in de Ronde van Spanje. Hij kan binnen tien dagen nog in beroep gaan tegen de diskwalificatie in de Tour bij het sporttribunaal CAS.De UCI besloot tramadol te verbieden omdat het ook kan leiden tot valpartijen in het peloton. Bij een eerste overtreding volgt diskwalificatie en een boete van 5000 Zwitserse frank (zo’n 5150 euro). Wordt een renner nogmaals betrapt, dan volgt een schorsing van vijf maanden. Een team waarvan twee renners binnen een p …
Lees verder…….

Written By
Larry