x
Thesportsnewz
Uncategorized

Jabeur slaat Rogers van zich af, ook Gauff naar achtste finales US Open

Jabeur slaat Rogers van zich af, ook Gauff naar achtste finales US Open
  • PublishedSeptember 3, 2022

Pro ShotsNOS Sport•gisteren, 20:31Ons Jabeur behoort op gras tot de beste tennissters ter wereld en ook op hardcourt is de Tunesische gevaarlijk. De verliezend finalist van Wimbledon zit bij de laatste zestien op de US Open na een 4-6, 6-4, 6-3 overwinning op Shelby Rogers. In haar derde duel met Rogers (drie zeges) kreeg Jabeur het niet cadeau.De taaie Amerikaanse, die in de eerste ronde van Arantxa Rus won, was Jabeur in de eerste set vaak de baas in de vele, lange rally’s. Jabeur vocht zich terug en benutte een set later de enige breekkans op 4-4. Daarna krikte ze haar niveau op en trok de setstand gelijk.Zes matchpointsMet veel forehandwinners snelde ze in de beslissende set naar 5-1. Rogers stribbelde nog tegen, werkte vijf matchpoints weg, maar het zesde matchpoint van Jabeur was wel raak. De Tunesische treft in de volgende ronde de Russische nummer 18 van de wereld Veronika Koedermetova.Pro ShotsCoco GauffCori ‘Coco’ Gauff bereikte in New York ook de vierde ronde. In het Amerikaanse onderonsje met Madison Keys won Gauff met 6-2, 6-3. Keys (WTA-20) won begin dit jaar hun enige eerdere ontmoeting, maar dit keer had Gauff (WTA-12) direct de touwtjes in handen. De verliezend finaliste van Roland Garros varieerde haar slagen en wist daarmee fouten af te dwingen bij Keys.In de tweede set maakte Keys een break achterstand goed en even leek de partij nog te kunnen kantelen. Maar na een slordige game op 3-4 mocht haar Gauff voor de wedstrijd serveren. De 18-jarige Gauff had aan één matchpoint genoeg.Om 01.00 uur Nederlandse tijd speelt Serena Williams haar partij in de derde rond tegen Ajla Tomljanovic.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky