x
Thesportsnewz
Uncategorized

Nachtwerk in New York: Alcaraz na sensationele thriller halvefinalist op US Open

Nachtwerk in New York: Alcaraz na sensationele thriller halvefinalist op US Open
  • PublishedSeptember 8, 2022

NOS Sport•gisteren, 22:56•Aangepast vandaag, 09:39Alcaraz rekent in vijf meeslepende sets af met SinnerNog nooit werd er in New York tot zo diep in de nacht getennist op de US Open. Bijna drie uur ‘s nachts was het, toen Carlos Alcaraz in vijf meeslepende sets had afgerekend met Jannik Sinner: 6-3, 6-7 (4), 6-7 (0), 7-5, 6-3.Zo’n 5,5 uur duurde het gevecht, dat tot twee keer toe een plotselinge wending kreeg. Sinner kreeg in de vierde set zelfs een matchpoint op eigen service.Nieuwe nummer eenHoewel beide spelers tot in de laatste game de onwaarschijnlijkste ballen naar elkaar bleven terugslaan, bleek de 19-jarige Alcaraz uiteindelijk de iets fittere van de twee. Als hij nog wat energie over heeft voor zijn halve finale tegen Frances Tiafoe, kan hij virtueel de nieuwe nummer een van de wereld worden.Aanvankelijk leek het er nog op dat Alcaraz de zege eenvoudig naar zich toe zou trekken. Hij won de eerste set en kreeg vervolgens vijf setpunten in het tweede bedrijf. De Italiaan gaf zich echter niet zomaar gewonnen.ANPJannik SinnerHet zinderende tempo lag de 21-jarige Sinner goed. Waar Alcaraz nog weleens te veel wilde forceren, bleef de twee jaar oudere Italiaan kalm. Toch lukte het hem dus niet een uitgelezen kans te verzilveren, toen hij op 5-4 en 40-30 in de vierde set een klap van de overwinning vandaan was.Staande ovatieSinner leek zich na die mentale tik in de beslissende set weer op te richten en plaatste al snel een break, maar Alcaraz beukte met zijn laatste krachten nog harder terug. Onder een staande ovatie ging Alcaraz na het winnende punt naar de grond, volstrekt uitgeput van een memorabele vertoning.Nu wacht Tiafoe dus voor de Spaanse sensatie. De bedwinger van Rafael Nadal gaf zijn stunt een goed vervolg met het bereiken van zijn eerste halve finale ooit op een grandslamtoernooi.AFPDe 24-jarige Amerikaanse nummer 26 van de wereld won in de kwartfinales met 7-6 (3), 7-6 (0), 6-4 van Andre …
Lees verder…….

Written By
Sky