x
Thesportsnewz
Uncategorized

Swiatek verslaat gefrustreerde Jabeur in US Open-finale en pakt derde grandslamtitel

Swiatek verslaat gefrustreerde Jabeur in US Open-finale en pakt derde grandslamtitel
  • PublishedSeptember 11, 2022

NOS Sport•vandaag, 00:25Swiatek verslaat gefrustreerde Jabeur in US Open-finale en pakt derde grandslamtitelIga Swiatek heeft haar derde grandslamtitel veroverd. In de finale van de US Open versloeg de Poolse tennisser haar opponent Ons Jabeur met 6-2, 7-6 (5). Bij Jabeur namen de frustraties toe naarmate het verlies naderde, ze smeet met haar racket en trapte een bal het publiek in. Swiatek bleef daarentegen ijzig koel.De Poolse kende een vliegende start tegen Jabeur en schoot met een 3-0 voorsprong in de eerste set uit de startblokken. De 28-jarige Jabeur jaagde in New York op haar eerste grandslamtitel, maar had niet veel in te brengen tegen de 21-jarige Swiatek: 6-2.De frustratie was duidelijk zichtbaar bij de Tunesische, die ook in de tweede set binnen een mum van tijd tegen een 3-0 achterstand aankeek. Jabeur behield ternauwernood haar eigen service, waarna ze veerkracht toonde en terugkwam tot 4-4.Met veel moeite bracht Swiatek de stand op 5-4, maar Jabeur richtte zich ondanks haar zichtbare woede opnieuw op en dwong – na het wegwerken van een matchpoint op 6-5 – een tiebreak af.AFPJabeur trapt uit frustratie de bal wegDaarin ging het gelijk op, trapte Jabeur uit frustratie de bal het publiek in en zette Swiatek bij een stand van 5-5 nog even extra aan. Op 6-5 kreeg ze haar tweede kampioenschapspunt, en dat benutte ze.Swiatek heeft met de zege in New York haar derde grandslamtitel te pakken. In 2020 en 2022 pakte ze de titel op Roland Garros.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky