x
Thesportsnewz
Uncategorized

Federer kondigt afscheid aan: ‘Ik ken de limieten van mijn lichaam’

Federer kondigt afscheid aan: ‘Ik ken de limieten van mijn lichaam’
  • PublishedSeptember 16, 2022

ANPNOS Sport•gisteren, 15:31•Aangepast gisteren, 15:35Roger Federer heeft aangekondigd een punt achter zijn imposante carrière te zetten. De 41-jarige Zwitser zwaait na de Laver Cup van volgende week af als tennisser.”Zoals velen weten, hebben de laatste drie jaren, waarin ik kampte met blessures, veel van mij gevraagd”, laat Federer weten in een verklaring.”Ik heb hard gewerkt om op niveau terug te komen en fit te worden, maar ik ken de mogelijkheden en limieten van mijn lichaam”, aldus de Zwitser, die in de afgelopen jaren drie knieoperaties onderging.Bevoorrecht mens”Ik zie mijzelf als een bevoorrecht mens. Ik kreeg een speciaal talent om tennis te spelen en ik heb dat gedaan op een niveau dat ik nooit voor mogelijk heb gehouden. En langer dan ik ooit gedacht had.”Bij de Laver Cup, het toernooi in Londen waarbij Europese tennissers het opnemen tegen een team van tennissers uit de rest van de wereld, speelt Federer een dubbelspel aan de zijde van vriend en rivaal Rafael Nadal. Samen met Novak Djokovic, Andy Murray, Stefanos Tsitsipas en Casper Ruud vormen zij Team Europa.De Zwitser zou eigenlijk zijn rentree maken bij het toernooi van Basel eind oktober, maar dat komt er niet meer van. In 2019 was het toernooi van Basel het laatste dat hij op zijn naam schreef.Zijn laatste optreden op de ATP Tour dateert van vorig jaar op Wimbledon, waar hij in de kwartfinales sneuvelde tegen de Pool Hubert Hurkacz.20 grandslamtitelsFederer won twintig grandslamtitels en was daar lange tijd recordhouder mee. Hij is inmiddels gepasseerd door Rafael Nadal en Novak Djokovic, die respectievelijk 22 en 21 grandslamtoernooien hebben gewonnen.De Zwitser won 103 titels in totaal en stond bij elkaar 310 weken eerste op de wereldranglijst. Daarnaast pakte hij in 2008 olympisch goud in het dubbelspel. Vier jaar later won hij op het gras van Wimbledon zilver in het enkelspel bij de Spelen van Londen.Pro ShotsRoger Federer was deze zomer nog wel aanwezig op Wimbledon, maar als ‘voormalig kampioen’Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky