x
Thesportsnewz

Einde carrière Isner na nederlaag in tweede ronde US Open, Sinner en Zverev door

Einde carrière Isner na nederlaag in tweede ronde US Open, Sinner en Zverev door
  • PublishedSeptember 1, 2023

EPA

John Isner in actie tijdens zijn laatste wedstrijd

NOS Sport•vandaag, 21:50

John Isner heeft zijn laatste tennispartij in het enkelspel gespeeld. Op de US Open verloor hij in vijf sets van zijn landgenoot Michael Mhoh.

De 38-jarige Isner kondigde voorafgaand aan de US Open zijn afscheid al aan. Hij gaat de boeken in als speler die het langstdurende duel in de geschiedenis op zijn naam schreef. In 2010 duurde zijn wedstrijd tegen Nicolas Mahut op Wimbledon elf uur en vijf minuten. Het duel werd over drie dagen gespeeld. De vijfde set won Isner met 70-68.

De 2,08 meter lange Amerikaan veroverde in totaal zestien titels. Vijf jaar geleden reikte hij op Wimbledon tot de halve finales, zijn beste grandslamresultaat. In zijn carrière sloeg Isner in totaal 14.459 aces, en record op de ATP-tour in het moderne tijdperk.

Sinner en Zverev door

Jannik Sinner heeft de derde ronde zonder problemen bereikt. In een Italiaans onderonsje won Sinner, de nummer zes op de ATP-ranglijst, met 6-4, 6-2, 6-4 van Lorenzo Sonego. Ook Alexander Zverev, de nummer twaalf van de wereld, versloeg een landgenoot in de tweede ronde in New York. Zverev was met 7-6, 3-6, 6-4, 6-3 te sterk voor Daniel Altmaier.

Hubert Hurkacz (nummer 17) verloor in drie sets van de ongeplaatste Jack Draper en is klaar op de US Open.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky