x
Thesportsnewz

Hartman, Van de Ven en Maatsen debuteren in Oranjeselectie, ook Berghuis erbij

Hartman, Van de Ven en Maatsen debuteren in Oranjeselectie, ook Berghuis erbij
  • PublishedSeptember 1, 2023

ANP

Quilindschy Hartman

NOS Sport•vandaag, 12:12

Quilindschy Hartman, Ian Maatsen en Micky van de Ven maken hun debuut in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende EK-kwalificatieduels met Griekenland en Ierland. Ook Steven Berghuis, die niet op de voorlopige lijst stond, is opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman.

Oranje speelt op donderdag 7 september in Eindhoven tegen Griekenland en ontmoet Ierland drie dagen later in Dublin. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur en worden live door de NOS uitgezonden.

Koeman kan bij de interlands geen beroep doen op de geblesseerden Memphis Depay, Steven Bergwijn, Jurriën Timber, Justin Bijlow en Sven Botman.

Naast Bergwijn, Bijlow, Botman en Depay is ook Brian Brobbey afgevallen van de spelers die wel in de voorselectie van Oranje zaten.

De selectie van het Nederlands elftal
Keepers: Mark Flekken (Brentford), Andries Noppert (sc Heerenveen), Bart Verbruggen (Brighton)
Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Ian Maatsen (Chelsea), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Internazionale)
Middenvelders: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord)
Aanvallers: Steven Berghuis (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig), Wout Weghorst (Hoffenheim)

De 21-jarige Maatsen krijgt dit seizoen de kans om zich bij Chelsea te bewijzen. Hij kreeg een basisplaats in de EFL Cup tegen Wimbledon en mocht twee keer invallen in de Premier League.

De linksback verruilde in 2018 de jeugdopleiding van PSV voor die van Chelsea, dat hem daarna verhuurde aan Charlton Athletic, Coventry City en Burnley. Maatsen deed bij die drie laatstgenoemde clubs veel ervaring op en kwam tot 117 officiële wedstrijden op het tweede en derde niveau.

Deel artikel:

Link gekopieerd!


Lees verder…….

Written By
Sky