x
Thesportsnewz
Uncategorized

Marwin Talsma haalt derde olympisch ticket voor 5000 meter binnen

Marwin Talsma haalt derde olympisch ticket voor 5000 meter binnen
  • PublishedDecember 11, 2021

De zege ging opnieuw naar Nils van der Poel. De Zweedse wereldkampioen, die vorige week in Salt Lake City het wereldrecord op 6.01,56 zette, kon in Calgary niet aan die toptijd komen. Hij eindigde in 6.04,29, boven het baanrecord van 6.03,32 van Sven Kramer, maar was daarmee nog altijd ruim sneller dan de Italiaan Davide Ghiotto (6.09,34) en Ted-Jan Bloemen uit Canada (6.09,52).Patrick Roest en Jorrit Bergsma stonden niet aan de start in Calgary. Met hun eerdere prestaties hadden zij zich al verzekerd van de benodigde plek in de top-14 van het wereldbekerklassement over de lange afstanden 5000 meter en 10 kilometer. Ondanks de afwezigheid eindigde Bergsma als zevende en Roest als negende in het klassement.Dubreui …
Lees verder…….

Written By
Brandy