x
Thesportsnewz
Uncategorized

Max Verstappen: ‘Ongelooflijk, maar soms gebeuren er wonderen’

Max Verstappen: ‘Ongelooflijk, maar soms gebeuren er wonderen’
  • PublishedDecember 13, 2021

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Luister naar

GP van Abu Dhabi Max Verstappen, de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1, lag in Abu Dhabi de hele race achter Lewis Hamilton, maar haalde de Brit in de laatste ronde toch in. Vader Jos: „Waanzinnig. Ik had het niet meer verwacht.”

Jelmer Kos

12 december 2021 om 22:19

Leestijd 3 minuten

Max Verstappen na het winnen van het wereldkampioenschap Formule 1.

Foto Remko de Waak/ANP

Zestien. Zoveel bochten moest de Brit Lewis Hamilton zondag op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi nog voor zijn grote concurrent Max Verstappen zien te blijven. Een safetycar die de baan op kwam en een slimme tactische zet van Red Bull Racing – een bandenwissel – gevolgd door een geslaagde inhaalrace van Verstappen in de laatste ronde bleken Hamilton toch te machtig. Zo won Verstappen een race die hij eigenlijk niet meer kon winnen en werd hij in de Verenigde Arabische Emiraten de eerste Nederlandse wereldkampioen ooit in de Formule 1.„Waanzinnig”, zo omschreef vader Jos Verstappen bij Ziggo Sport de bizarre ontknoping van het Form …
Lees verder…….

Written By
Henry