x
Thesportsnewz
Uncategorized

LIVE Arensman, Bouwman en Poels in grote kopgroep

LIVE Arensman, Bouwman en Poels in grote kopgroep
  • PublishedMay 24, 2022

Etappe 16: Salo – ApricaWanneer: dinsdag 24 mei, start om 11uAfstand: 202 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: bergetappeLastigheid: *****Meteen na de laatste rustdag wacht de koninginnenrit door de Alpen, met meer dan 5.000 hoogtemeters. De etappe begint in Salo, aan de oevers van het Gardameer, maar gaat vrijwel meteen omhoog en voert het peloton over een lange klim (bijna 30 km) naar de 2.000 meter hoge Goletto di Cadino (cat. 1).Na de afdaling richting Val Camonica gaat het meteen weer omhoog om in Edolo de legendarische Passo del Mortirolo (cat. 1) vanuit Monno te beklimmen. Drie kilometer voor de top wordt de weg smaller en krijgen we een stuk tot zelf 16%…Eenmaal boven is het echter nog niet gedaan: er volgt een technische afdaling, die over een smalle (op sommige punten behoorlijk steile) weg naar Grosio leidt. Na een vlak stuk gaat het weer (even) fel omhoog richting Teglio: op een versmalde weg, met op sommige punten stijgingspercentages van opnieuw meer dan 15%. Na de afdaling richting Tresenda wacht de afsluitende beklimming van de Valico di Santa Cristina (cat. 1). Deze klim is breed en goed geasfalteerd in het eerste deel, maar versmalt zodra hij afbuigt naar de top en slingert zich in haarspeldbochten door het bos met nog ekele venijnige stukken.De finish ligt echter niet op de top en de afdaling van de Valico di Santa Cristina is zeer technisch, over opnieuw smalle en steile wegen. De slotkilometer gaat uiteindelijk nog gestaag omhoog met zo’n 3% tot aan de finish.Etappe 17: Ponte di Legno – LavaroneWanneer: woensdag 25 mei, start om 12u30Afstand: 168 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: bergetappeLastigheid: ****De vijfde bergetappe belooft een bijzondere rit te worden. De dag begint met de beklimming van de Passo del Tonale, gevolgd door 70 kilometer (!) afdaling door de Val di Sole en de Val di Non.Na het oversteken van de Adige gaat het in de tweede koershelft weer omhoog naar Palù di Giovo om vervolgens door de Valle dei Mocheni richting de beklimmingen van de Passo del Vetriolo (cat. 1, gemiddeld 7%) en de zware Menador of Kaiserjägerstrasse (cat. 1, constant meer dan 10%) te trekken. De streep in Lavarone, na 168 km wedstrijd, ligt acht kilometer na de top van de laatste klim van de dag en met een lichtoplopende finish.Etappe 18: Borgo Valsugana – TrevisoWanneer: donderdag26 mei, start om 13u40Afstand: 152 kilometer, aankomst omstreeks 17u15Type: sprintersetappeLastigheid: *In principe de laatste kans voor de sprinters, al weet je na bijna drie weken afzien natuurlijk nooit hoe het koersverloop zal zijn. Hoe dan ook moet er vandaag amper geklommen worden. De route verbindt de Valsugana en de Venetiaanse vlakte via de Scale di Primolano en de Muro di Ca’ del Poggio, de enige topografische belemme …
Lees verder…….

Written By
Larry